Stiftelsen Norsk Institutt for Urologi (NIU) ble etablert i 1993 i forlengelsen av et nasjonalt utvalg, oppnevnt av NUF i 1991, for å heve den faglige kvaliteten på urologien i Norge. NIU ble initielt etablert som verdens første virtuelle, medisinske institutt. NIU drev jevnlig, felles nasjonal undervisning i urologi via ISDN-linjer og telefonmøter før internett var kommersielt tilgjengelig. Truls Erik Bjerklund Johansen var instituttsjef og ledet møtene fra Telemark.
Stiftelsen har som formål å utvikle og sikre kvaliteten i norsk urologi gjennom økonomisk støtte av prosjekter innen det urologiske fagfeltet som har god vitenskapelig kvalitet med tydelig nasjonal, urologisk profil.
Medlemmer av NUF kan søke NIU om forskningsmidler. Se årlig annonsering via forsiden eller via Facebook. Frist for søknad er 1. februar hvert år, og tildeling av midler skjer senest 1. mai samme år. Det vises til stiftelsens vedtekter for utfyllende informasjon.
Generalforsamling i NIU avholdes vanligvis påfølgende generalforsamlingen i NUF i forbindelse med kirurgisk høstmøte.
Norsk urologisk cancergruppe samler ulike faggrupper (nyre, prostata, testis, blære) som bidrar aktivt i studier og utarbeidelse av nasjonale handlingsprogram. Styret i NUCG dannet stiftelsen Urokyst som arrangerer et årlig fagsymposium. Ledes av Erik Skaaheim Haug. Kirsti Aas er NUF-styrets representant i NUCG.
LUTD:
Henriette Veiby Holm, OUS
Karin Hjelle, HUS
SPCG:
Helena Bertilsson, NTNU
Sven Løffeler, Tønsberg
NUCG, urotelialcancer:
Eirik Kjøbli, St. Olav
Gigja Gudbrandsdottir, HUS
Erik S. Haug, Tønsberg
Nyrecancer:
Christian Beisland, HUS
Frode S. Nilsen, Ahus
Nyrestein:
Øyvind Ulvik, Haukeland
Line Vigrestad, St. Olav
SweNoTeCa*:
Rolf Wahlquist, OUS
Signe Melsen Larsen, OUS
Bjarte Almås, Haukeland
Dag Halvorsen, St. Olav
*Oppnevnes ikke av NUF, men er inkludert for å vise hvem som er norske representanter
Rekonstruksjon i urologi:
Ole Jacob Nilsen, OUS
Peniscancer, ScaPeCa:
Alfred Honoré, HUS
Bjørn Brennhovd, OUS
Nordic Residents in Urology:
Ann-Karoline Karlsvik, St. Olav
Anette Johanssen, AHUS
Kvinnelige urologers forening samler kvinnelige leger i spesialisering og spesialister i urologi. Foreningen avholder årlig treff i forbindelse med Høstmøtet. Ledes av Kirsti Aas.
Utdanningskandidatene i urologi har egen forening kjent som TUR-klubben. Den ble startet på initiativ av Sujata Parkar som også var svært ivrig medlem og leder av ESRU. Formålet er et sosialt nettverk for leger som velger utdanning i urologi.
TUR-klubben har en egen gruppe på Facebook, som benyttes til alle typer kontakt, enten det er av faglig karakter eller kanskje for å finne andre deltagere til spennende kurs. Høydepunktet er Høstseminaret som arrangeres i november hvert år. De siste årene har dette vært holdt på Holmen Fjordhotell i Asker, og har samlet mange til faglig påfyll og anledning til å bli bedre kjent med framtidige kolleger. Vi i TUR-klubben oppfordrer alle som har bestemt seg for, eller kanskje bare lurer på faget urologi, om å melde seg inn.
Det har vært mindre aktivitet i TUR-klubben de siste årene og perioden med COVID-19 har ytterligere forlenget denne dvalen. Det er åpent for nytt engasjement og ny leder for dette trivelige tiltaket. Kontakt sist leder Frøydis Hustveit for å melde interesse!
Hva synes du om denne siden? Gi oss tilbakemelding