Europeisk samling i Bilbao

Den 30. europeiske patologi-kongressen er over. Fra 8.-12.september deltok norske patologer i Bilbao, som må være blant europas flotteste byer.

Med Guggenheim-museet som et ruvende eksempel på byens fantastiske arkitektur, med kongress-senteret i gangavstand fra de fleste overnattingssteder og elven som et kjølende midtpunkt, fikk alle med seg byen fra dens beste side. Dette til tross for 30 graders varme ute og stadige påminnelser om at vi var i landet med et av verdens rareste språk - og altså ikke i Spania.Norske patologer bidro i åtte ulike sesjoner: Søndag bidro Ben Davidson (OUS) med snittkasus i sesjonen dedifferensierte svulster i gynekologisk patologi, Caroline Verbeke (OUS) med  foredrag om tumorheterogenitet i pankreas-svulster og Sabine Leh (Haukeland) med ledelse av "best poster" sesjon.

Mandag deltok Sabine Leh med foredrag om koding av nyrebiopsier. Tirsdag ledet undertegnede det første symposiet om obduksjonspatologi, der Hanna Maria Eng (Ahus) fikk presentert sitt arbeid om obduksjon som gullstandard.

Cecilie Alfsen på talerstolen

Senere samme dag la undertegnede fram kasus i hjertepatologisesjonen og bidro med foredrag om patologi og politikk,

Astrid Børretzen (Haukeland) presenterte arbeid om markører for agressiv prostatakreft i uropatologi-sesjonen. mens Astrid Børretzen (Haukeland) presenterte arbeid om markører for agressiv prostatakreft i uropatologi-sesjonen.

Bodil Bjerkehagen (OUS) bidro siste dagen, onsdag, med presentasjon på snittseminaret om tumores i bløt- og benvev.

Postere ble presentert av kolleger fra OUS (Caroline Nunez-Xavier), Haukeland (Amalie Svanø og Cecilie Askeland), Ahus (Sabine Leh og Cecilie Alfsen) og Nordlandssykehuset (Maja Nenadovic).

Og forøvrig var det nordmenn overalt!

Til de som evt ikke er nevnt: en ren forglemmelse i så tilfelle. Bilder er tilsendt fra Friedeman Leh.

Og undertegnede referent er nettredaktør, G. Cecilie Alfsen fra Ahus.