Patolog Tore Hagen døde 13.mai

Patolog og tidligere avdelingsoverlege Tore Hagen døde 13.mai 2019, 88 år gammel.
Tore Hagen. Foto Privat
Tore Hagen. Foto Privat

Tore Hagen gjennomførte sin spesialisering i patologi ved Patologisk anatomisk laboratorium, Aker sykehus og ble godkjent spesialist i 1970.

Deretter arbeidet han som overlege i Molde og reservelege i Tromsø før han kom til Lillehammer som avdelingsoverlege i 1975 og startet arbeidet med å bygge opp en ny patologiavdeling sammen med Kjell Sandnes,  Aasmund Berner og etter hvert mange andre dyktige medarbeidere.

I 1976 hadde avdelingen 6 ansatte, og det ble utført ca 300 obduksjoner og  undersøkt ca 3500 biopsier/operasjonspreparater.

Under Tore Hagens ledelse vokste avdelingen jevnt og trutt. I 2019 er det 44 ansatte og et årlig samlet prøvevolum (2018) på ca. 50 000

I 1995 flyttet familien tilbake til Sørlandet, og Tore Hagen avrundet sitt yrkesaktive liv som avdelingsoverlege i Kristiansand i knapt 3 år.

Tore Hagen var kunnskapsrik og allsidig. I motsetning til de fleste patologer behersket han også det tekniske laboratoriearbeidet og sto selv for opplæringen av de ansatte.

I løpet av sine 20 år på Lillehammer, arbeidet han i par perioder som patolog i Afrika.

Med takk for innsatsen som ble lagt ned for å bygge opp patologiavdelingen på Lillehammer, lyser vi fred over Tore Hagens minne.

Ingjerd Lien Kvelstad