Den norske patologforening

2022

Reisebrev fra ECP i Basel

ECP Basel 3-7.septemeber 2022. Endelig kongress ansikt til ansikt! Det var fint å kunne oppleve en "ekte" kongress, med faglig og sosialt påfyll.
Lars Gustav Lyckander, Overlege, Akershus Universitetssykehus
14. september 2022
Rhinen og gamlebyen med Münsterkatedralen.  Bruker du lupe ser du badende i Rhinen.  Foto: Lars Gustav Lyckander
Rhinen og gamlebyen med Münsterkatedralen. Bruker du lupe ser du badende i Rhinen. Foto: Lars Gustav Lyckander
Fra utstillingen Mondrian Evolution. Foto: Ljiljana Vlatkovic
Fra utstillingen Mondrian Evolution. Foto: Ljiljana Vlatkovic

Rammen rundt årets 34.ECP kongress var flott. Basel kunne by på sommervær, koselige gater, en rekke museer, spise-og drikkesteder for enhver smak og en godt organisert kongress. Kongressenter var sentralt plassert og lett tilgjengelig med trikk. I Basel reiser du gratis med buss/trikk med Baselkortet (+avslag på musseer mm) som vi fikk ved innsjekk på hotellet. Årets ECP kongress, den 34. I rekken, hadde tittelen "Next generation pathology". Med henvisning til «Next Generation Sequencing» var det tydelig, både hos utstillere og foredragsholdere, at molekylærpatologi og digital patologi er "i vinden". 

Som før – parallelle sesjoner med fargekoder. Foto: Lars Gustav Lyckander
Som før – parallelle sesjoner med fargekoder. Foto: Lars Gustav Lyckander
Mondrian kake. Foto: Ljiljana Vlatkovic
Mondrian kake. Foto: Ljiljana Vlatkovic

Kongressen var organisert med 9 parallelle sesjoner fra tidlig morgen til kveld. I alt kunne 4235 deltagere fra 100 land delta ekte eller virtuelt, såkalt hybrid løsning. Opptak av sesjonene er tilgjengelig for deltagerne i ca 1 mnd fremover. Gode pauser var lagt inn for posterlesing og besøk av utstillere. Det var stor bredde i programmet. Selv kunne jeg nyte en blanding av case seminars, kurs og short talks i GI-patologi. Faget vokser og det blir mer molekylærpatologi og digital patologi med hjelpeverktøy fremover. 

Utenom det faglige var det mye å oppleve i Basel. Gamlebyen er sjarmerende, museene er mange og bading i Rhinen hørte også med! Her var det bare å gå oppstrøms, kaste seg i elva og drive med strømmen - artig! 

Neste års kongress finner sted i Dublin og i 2024 er det Firenze som står for tur. Det er bare å glede seg - hold the dates!!

Markthalle. Hyggelig å treffe kollegaer! Foto: Marius Lund Iversen
Markthalle. Hyggelig å treffe kollegaer! Foto: Marius Lund Iversen