DNPs FOU-fond 2024

DNP setter årlig av midler til forskning, kvalitetssikring, fagutvikling, fordypning og arrangering av nasjonale møter. Midlene kan brukes til arbeid i inn- og utland. Søknadsfristen for 2024 er 31.03 2024, og forventet svar er ca. en uke etter DNPs årsmøte.
Bilde av en sparegris og en hånd som legger en mynt i sparegrisen. Foto: Syda Productions/Mostphotos.com
DNP setter årlig av midler til forskning, kvalitetssikring, fagutvikling, fordypning og arrangering av nasjonale møter. Foto: Syda Productions/Mostphotos.com

DNP setter av inntil 150.000 kroner årlig for stønad til forskning, kvalitetssikring, fagutvikling, fordypning, deltakelse i kongresser/møter innen- og utenlands, og arrangering av nasjonale møter. Midlene vil kunne deles på flere. 

Støtte til prosjekt eller opphold med det formål å drive forskning eller fagutvikling som vil komme et bredere patologimiljø i Norge til gode vil bli prioritert. Herunder inkluderes også støtte til arrangering av møter som tematisk anses relevante for patologer og som er i samarbeid med DNP. Støtte til deltakelse på kongresser gjelder bare leger i spesialisering (LIS) som bidrar vitenskapelig, for eksempel med foredrag eller poster. For kongressdeltakelse kan det søkes inntil kr. 10 000.

Alle lege-medlemmer i DNP kan søke om midler (både overordnede og underordnede leger). Søknader rettes til styret. Leger som er tildelt midler fra FOU-fondet tidligere prioriteres ikke ved høyt antall søkere. 

Et sammendrag av hva midlene er brukt til (f.eks. reisebrev, møtereferat etc.) publiseres på DNPs nettsider.

Hva som må inngå i søknaden er beskrevet under. Søknader som mangler noen av vedleggene vil ikke bli vurdert.