Tekniske utfordringer med veilederne

Vi har dessverre hatt store utfordringer med veilederne våre etter omlegging til ny plattform 28. september. Nå er veilederne tilgjengelig både på mobil og PC/Mac, og søkefunksjonen er oppe å går.

Så langt har Helsebiblioteket prioritert å få opp sidene våre igjen så raskt som mulig. Det har til en hvis grad gått ut over funksjonalitet og brukervennlighet. Dette skal bli mye bedre før vi er fornøyde! Men inn til videre anbefaler vi dere å følge med på denne siden for oppdateringer.

Kom også gjerne med tilbakemeldinger til pedweb@barnelegeforeningen.no
Teknisk feil

Oppdatering 26.oktober

Dere kan nå søke i veilederene våre igjen! Fra i dag har man kunnet bruke søkefeltet for å kunne navigere i veilederene våre igjen. Men vær oppmerksom på at om du får treff som peker på hovekapitler (altså heltall som 3 og 7, og ikke 3.2 eller 7.8), da kommer du til et tom dokument...

Den mobile versjonen av veilederne er nå fullt operabel. Dessverre er funskjoneliteten er for dårlig og alt for lite intuitiv. Det jobbes videre med dette.

Inn til videre må du navigerer på følgende måte (se også denne videoen)

  1. Du ønsker å åpne kapitellet "9.3 Utredning ved mistanke om leukemi"
  2. Pek på det oransje menysymbolet nede i høyre hjørne
  3. Rull ned i menyen og pek på "9. Hematologi og onkologi"
  4. Vent til overskriften "9. Hematologi og onkologi" åpnes
  5. Pek på det oransje menysymbolet nede i høyre hjørne på nytt
  6. Rull ned i menyen til 9. Hematologi og onkologi" der undermenyen nå vil være åpent.
  7. Pek på "9.3 Utredning ved mistanke om leukemi"

Det går raskt når man først vet hvordan det gjøres.

Oppdatering 23.oktober

Mobilversjonen lastes nå mye raskere ned og skal være fullt brukbar. Vi jobber med menyer og funksjonalitet og anbefaler fortsatt at dere primært bruker veilederne på PC eller Mac. Søkefunksjonen er fortsatt ikke oppe å går, men det skal være like om hjørnet.

Oppdatering 12.oktober

Fra i går har det vært mulig å bruke våre veileder på mobil igjen. Det går fortsatt for tregt og søkefunksjonen er ennå ikke på plass.

Helsebiblioteket med underleverandør jobber fortsatt med saken og vi håper vi snart får på plass sider med bedre funksjonalitet.

------------------------------------------

5. oktober

De nye veilederne har dessverre hatt en alt for dårlig funksjonalitet etter omlegging. Det som har ført til størst frustrasjon er til dels svært treig lasting og manglende søkefunksjoner.

Selv om vi har vært ganske godt fornøyde med "gammel" veileder på nett har det ikke vært aktuelt å fortsette å bruke denne. Den var bygget opp på en måte som ikke var trygg og kunne potensielt falle ut når som helst. Derfor var det helt nødvendig å skifte plattform. Men til tross for grundig testing før skiftet viste det seg at det oppsto store og uventede problemer. Vi har blitt forsikret om at dette nå har aller høyeste prioritet hos Helsebiblioteket og hos underleverandøren som har levert ny nettplattform for veilederne. Det forventes at de viktigste problemene skal være løst tidlig i uke 41.

Det er dessverre umulig å gå tilbake til gammel plattform i påvente av at ny plattform fungere som den skal. 

Inn til da anbefaler vi at dere bruker veilederne på PC eller Mac.  Funksjonaliteten på mobil alt for dårlig, og særlig iPhone-brukere vil oppleve store problemer.

Hverken intern søkefunksjon eller google-søk virker som det skal. Internt søk skal begynne å fungere samtid som mobil-funksjonen kommer opp. Google vil forhåpentligvis indeksere sidene ganske raskt etter dette. Det siste er det lite vi kan gjøre med. En fordel med den nye plattformen er at dere ikke lenger risikerer å bli sendt til gamle og utdaterte sider via Google.