Norsk cardiologisk selskap

Medlemssider for NCS

NCS´ orkester

20. oktober 2011

Norsk Cardiologisk Selskapsorkester

 

«Legevitenskapens Kunst består i å underholde pasienten mens naturen helbreder sykdommen.» - fritt etter Voltaire

 

NCS selskapsorkester logo

 

 Har Dave Brubeck noen gang spilt med George Shearing? I såfall ville paret med stor sannsynlighet raskt ha nedkommet med en CD: «Brubeck meets Shearing». Tilgjengelige diskografier forteller intet om noe slikt møte.Det vi imidlertid vet sikkert, er at Brubakk møtte Schering- representert ved Einar Otnæs (trommer) på en pubi Tromsø omkring 1990 og at dette møtet etter 10 år har avfødtden foreliggende compact disc. Bandet ble dannet som en responspå et anmeldt behov for lødig underholdning vedden nordiske hjertekongress i Oslo våren 1991.

 

Orkester
 

 

Spennvidden i orkesterets kvalifikasjoner var betydelig - fra Kjetil Ytre Arne (saxofoner) fra Tromsø med bakgrunn som stevnelege ved Moldefestivalen gjennom en årrekke (hvor han bokstavelig talt hadde følt jazznotabiliteter som Thad Jones og fru Mingus på pulsen)

 

Kjetil Ytre Arne (saxofoner) fra Tromsø
 

 

 

 til Tor Indrebø (bass) fra Gjøvik hvis fremste kvalifikasjon utover genuin jazz-interesse var et brennende ønske om å få traktere en kontrabass - en eller annen gang.

 

Tor Indrebø (bass) fra Gjøvik

 

Vår musikalske leder Oddbjørn Brubakk (piano) hadde doktorgrad i tidsintervaller m.m. og publikasjoner om SA-blokk.

Oddbjørn Brubakk (piano)

Bror Grande (gitar) hadde publisert artikkel om digitalisforgiftning

Bror Grande (gitar)

og Villy Johnsen (trompet) hadde gjort tjeneste ved hjerteovervåkingen i Drammen.

Villy Johnsen (trompet)

Gunnar Smith (trombone) med førstehånds kjennskap til John Philip Sousas nedtegnelser lærte seg raskt betydningen av «helt streit blues».

Gunnar Smith (trombone)

Og Einar hadde alltid trommene med !

Norge er et vidstrakt land med spredt kardiologisk bosetting. Av den grunn kunne ikke dette bandet tillate seg å  skille mellom «exercise» og «performance». Bandet har fremført på scener fra Oslo Spektrum til Universitetets aula – fra Fasching i Stockholm til Palm Court Cafe i New Orleans, medbringende et kollegialt og alltid entusiastisk applauderende publikum som vi takker dypt –«dere blir bedre og bedre» og –«hvor skal det ende?» Et midlertidig stoppested ble Waterfall Studio en solfylt og pilsløs vårdag med den foreliggende CD som resultat. Kresne musikklyttere er ikke vår målgruppe – vår CD er et budskap fra hjertespesialister med jazz på hjertet til kolleger med hjerte for jazz.