ALIS-ene belønnet Nina Reimers med pris for veiledning

For første gang under Allmennmedisinsk våruke ble en veileder i allmennmedisin beæret med en pris, og prisvinneren er Trondheims-fastlegen Nina Reimers.
Nina Reimers
Marte Kvittum Tangen overrakte skribentprisen for 2023 til Peter Christersson. Prisen er på 15.000 kroner. Foto: Knut E. Braaten

«Veilederprisen skal hedre en dedikert veileder for innsatsen med å utdanne og inspirere allmennleger i spesialisering, dele av sin kunnskap og hjelpe unge leger til å vokse både faglig og personlig». Slik lyder det i utlysningsteksten til prisen.

Det er Norsk forening for allmennmedisin (NFA) sitt fagutvalg for leger i spesialisering (NFAlis) som har etablert prisen, og bare ALIS kan nominere.

Prisen ble delt ut for første gang på NFA sitt årsmøte 25. april under Allmennmedisinsk våruke i Trondheim. Årets prisvinner er Nina Reimers, som er fastlege ved Øya legesenter i Trondheim, jobber på ALIS-kontoret i byen, veileder tre ALIS og har veiledningskurs for allmennpraktikere.

Om prisvinneren
Om vinneren av veilederprisen 2024 skriver én ALIS: «Ikkje mange menneske eg møter får til det prisvinnaren klarar: Å dyrke fram ei felles forståing for kva som er viktig, både som medmenneske og som lege, og feie forbi det ein ikkje treng bite seg merke i. Skal ein til ei kvar tid verte påminna om kva som behøver forbetring, kor ein kjem til kort, kva ein treng å jobbe med, då kan eit menneske knekke. Prisvinnaren dyrkar det ufullendte i meg og løftar fram dei delane av meg eg er mest stolt av og glad i. I dette magiske rommet kan forbetringar skje heilt naturleg. Legar er menneske også når dei er legar. Prisvinnaren har gitt meg trua på at eg er god nok, og det er ei gåve eg unnar alle ALIS-legar!»

En annen som nominerte Reimers skriver: «I øktene kunne jeg ta opp problemstillinger jeg synes var vanskelige. I stedet for svar, ble jeg møtt med spørsmål. Prisvinneren hadde stort fokus på å få meg til å reflektere rundt egen kommunikasjon og stilte gode spørsmål som fikk meg til å se pasientsituasjoner i et nytt lys. Prisvinneren er flink til å gi positiv, spisset tilbakemelding til alle kollegaene på legesenteret. Dette smitter og skaper et svært godt arbeidsmiljø».

Mange nominasjoner
Katrina Tibballs, som er leder av NFAlis, stod for overrekkelsen.

– Prisen er en anledning til å feire og takke våre veiledere, som er bærebjelken i spesialiseringen i allmennmedisin. Det har vært en fin og utfordrende oppgave å plukke ut en vinner, og vi ble overveldet over de mange nominasjonene vi har fått inn. For flere av de nominerte fikk vi inn mer enn én nominasjon og det gjelder også prisvinneren, sa Katrina Tibballs.

Prisen er et litografi av Olga Grimsmo Nilsen og har tittelen «Riktig lei».

– Tittelen viser til skipsleia dere hjelper oss å følge, men kanskje er tittelen også beskrivende for hvordan en veileder og ALIS til tider kan bli riktig lei av hverandre gjennom flere år med ukentlige samtaler, sa Katrina Tibballs.