TGED- internasjonal endoskopikongress i Tønsberg


Early Bird registration innen 31. August!
tged_2017.PNG

Tønsberg Gynaecological Endoscopical Days byr på det nyeste innen laparoskopi og hysteroskopi- og training før kongressen. Den er godkjent av Legeforeningen og gir utdanningspoeng. Registreringen er åpnet og det er begrenset antall plasser.

«With a little help from my friends» - Det er ikke Joe Cocker på Woodstock-festivalen i 1969 som sender ut budskapet nå, men internasjonalt anerkjente gynekologer som på TGED vil formidle kunnskap om laparoskopi og hysteroskopi etter dagens standard gjennom foredrag og live operasjoner.

På tide med litt faglig påfyll? Lyst til å lære av de beste?  Lyst til å få med deg ´tips and tricks´ som kan trygge deg på operasjonsstuen? Meld deg på TGED!

Gunter Noe

Gunter Noe

TGED er en 3-dagers internasjonal kongress i Tønsberg fra 7-9. september 2017, som er godkjent av Legeforeningen som et valgfritt kurs for LIS (15t) og som kurs i etterutdanning av spesialister (23t). I fagmiljøet har det vært etterspørsel etter utvidet laparoskopiutdanning, bl. annet ved tilbakemeldinger fra deltakere ved fjorårets samlingsmøte for NGER (Norsk Gynekologisk Endoskopi Register).  Med tanke på videre kompetanseheving innenfor endoskopi i Norge er TGED den første kongressen som er godkjent for utdanningen av LIS og etterutdanningen av spesialister.

Det er planlagt et spennende faglig program med foredrag holdt av både nasjonale og hele 17 internasjonale foredragsholdere, flere av disse er blant verdens ledende gynekologiske endoskopører. Ved gynekologisk endoskopi er det nå utviklet en internasjonal standard med retroperitoneal disseksjon for å redusere komplikasjoner ved kirurgi, noe som krever detaljert anatomikunnskap. Vi har gleden av å få professor Marcello Ceccaroni fra International School of Surgical Anatomy (ISSA) , Negrar (Italia), og fra AAGL, til å forelese for oss om detaljert “laparoskopisk” anatomi allerede første kongressdag.  Forelesningen med temaet “My friend the retroperotineum” vil vise hvordan man kan bruke anatomisk kunnskap til å redusere komplikasjoner.

Prof Marcello Ceccaroni

Prof Marcello Ceccaroni

Andre kongressdag er det blant annet planlagt en 4t parallell liveoverføring fra to operasjonsstuer. Planlagte inngrep er avansert TLH samt et endometriosekasus. Videre vil professor Ceccaroni og hans team operere en pasient med dyp infiltrerende endometriose med innvekst i tarm. Den internasjonalt annerkjente Dr. Noè vil demonstrere laparoskopisk pektopeksi, et alternativ til sakrokolpopeksi, med tilsvarende gode langtidsresultater, men med færre komplikasjoner.

Ved Sykehuset i Vestfold innførte man for tre år siden medisinsk teamtrening som et ledd i øvelse på å håndtere krisesituasjoner ved endoskopisk kirurgi. Ukentlig gjennomgår et operasjonsteam et simuleringsscenario med fokus på closed-loop kommunikasjon og logistikk i håndtering av krisesituasjon.  TGED-deltakere tilbys et 4-timers forkurs i medisinsk teamtrening som inkluderer en teoretisk innføring, samt et klinisk scenario med akutt blødning med fokus på kommunikasjon, praktisk trening med videoopptak og debrief. Det vil bli et begrenset antall plasser på kurset.

Teamtraining Vestfold

Teamtraining Vestfold

Ved siden av det faglige programmet er det lagt opp til et sosialt program med Get-Together middag torsdag, festmiddag fredag samt omvisning på brygga i Tønsberg og felles løpetur for early birds før kongresstart.

Vi er stolte av å kunne presentere flere av verdens ledende gynekologiske endoskopører på TGED i september 2017 og vi er takknemlige for deres bidrag til vår felles visjon om at “Women deserve to undergo surgery of the highest possible quality with lowest possible complication rates”. På TGED vil LIS og gynekologer få muligheten til å oppdatere seg på gynekologisk endoskopi, bli kjent med medisinsk team trening samt knytte kontakter både nasjonalt og internasjonalt. Påmeldingen er allerede åpnet og vi ønsker dere hjertelig velkommen til Tønsberg Gynaecologic Endoscopic Days 7-9. september 2017 i Tønsberg!

Klikk her for mer informasjon

Klikk her for registrering

Klikk her for programm