Referat fra styremøte i NTLF 2. november 2023

Torsdag 2. november kl. 18.00 på Teams

Deltakere:
Dragan Zerajic, Maja Lønvik, Bård Haugnes, Jørund Resell, Erik Skjellegrind, Hans Petter Stokke. Henrik Engum Nilsen, Eirin Kvitvang Holan, Ida Welde, Mathis Andreas Heibert, Niklas Amdal, Gaute Heming Nilsen, Stephanie Zuhlke

Sak 28/23: Godkjenning av møteinnkalling og agenda
Vedtak: møteinnkalling og agenda ble godkjent

Sak 29/23: Godkjenning av referater fra 11/5-23 og 7/9-23
Vedtak: Referatene ble godkjent, tilleggskommentar fra referatet 7/9: Niklas Amdal er 1. landsråd for AF og Ida Welde er 2. landsråd.

Sak 30/23: Valg av nestleder
Dragan Zerajic valgt ved akklamasjon

Sak 31/23: Orienteringssak - Helseplattformen
Orientert om brev sendt i april 2020 fra initiativtakere. Det ble samla 459 underskrifter der man bad om utsettelse av Helseplattformen i Helse Nord-Trøndelag og Helse Møre og Romsdal.

Brevet ble sendt til styret i Helse Midt-Norge fra initiativtakerne. Brevet ble tatt opp til orientering i styremøte HMN i mai. Svaret er publisert og ble diskutert på forrige styremøte i NT Legeforening.  

Det er opprettet en aksjonsgruppe Stopp Helseplattformen som varsler at de skal gå i fakkeltog i Levanger i midten av november. Legeforeningen er ikke aktive deltakere i arrangementet av fakkeltoget. Forening ønsker heller enn å skape motsetninger å bli en forhandlingspartner om innføring av HP.

I møtet ble det minnet om at gevinster ved innføring av HP skulle hentes ut både for pasienter sykehus og ansatte. Helse NT bør ut fra dette sette som forutsetning at St Olav viser at dette er mulig før man innfører det her.  Det er også slik at HNT og HMR ikke har samme personellressurser som St Olav å sette inn selv om det blir tilført økonomiske ressurser.

Det ble videre anført at fastlegenes eventuelle bruk av HP er lite gjennomarbeidet og det er forventet at utvikling av dette programmet kan ta flere år.

Sak 32/23: Nytt fra yrkesforeningene/runde rundt bordet
YLF: Man har etter hvert fått fokus på rekruttering og å beholde LIS - leger fra ledelsen.

OF: HP er det store fokuset. Rekruttering er det store problemet. Initiativ er tatt mot ledelsen ang dette.

AF: HP er diskutert også her.  På tariffkonferansen ble det diskutert hva som skal til for å motivere til tillitsvalgtarbeid. Økonomisk kompensasjon er diskutert, dette er nå ulikt fra fylke til fylke. Påvirkningsarbeid ble også diskutert. Legevakt og arbeidstidsvern – ny runde på dette nå i vinter. Fastlønn på legevakt ble tatt opp. Vider erfaringer med persontilpasset basistilskudd – som slår litt feil ut. HOD prøver å legge inn nye risikofaktorer, dette gjør det hele veldig komplisert. Overdragelse av praksis ble tatt opp, det trenges her et nytt system.  

Namf: Ikke spesielt å melde

Nmf: Ny repr. for Nmf i NT.  Jobber for studenter i Levanger og Namsos. Totalt ca 30 studenter pr nå.

 
Sak 33/23: Søknader
Søknad fra Nmf, Pleiemedhjelperkurs
Vedtatt støtte med 5000 NOK.

 
Sak 34/23: Eventuelt
Julemiddag 13.12.2023 på Experience@Bjerkem, Steinkjer
Styremøte fra kl 17 med mat etterpå.

Egenandel på 700 NOK pp trekkes fra møtegodtgjøringen av hver enkelt.

Ref.
J Resell