Knallstart for legefesten i Haugesund

Er det mulig å få til en legefest for medlemmene i den nordlige delen av Rogaland, på samme måte som i Stavanger? Finnes det nok interesse til at kollegene våre setter av en fredagskveld til fintøy og sosialisering på tvers av arbeidsplasser og fag? Med en etablert legefest i Stavanger med flere hundre påmeldte hvert år kunne man hevde at fallhøyden var stor da vi startet planleggingen av en egen fest i Nord-Rogaland. Ambisjonsnivået var moderat, og vi håpet at vi kunne starte en tradisjon som kunne vokse til en skikkelig fest med årene. En lokal festkomité med forankring i Rogaland legeforening tok initiativet til en legfeset i Haugesund. For å få med kolleger i Sunnhordland og Hardanger som til daglig har mye med hverandre å gjøre i Fonnaregionen, ble også medlemmer i Hordaland legeforening invitert.


Full sal på Scandic Maritim. Klarer vi å fylle en enda større sal neste år?

 

Og fest ble det! Med fantastiske og passende 113 (!) påmeldte ble det en knallstart for legefesten i «Nordfylket». Med så god oppslutning ble det rom for høykvalitets underholdning. Live taffelmusikk til velkomstboblene satte stemningen fra starten. Akkompagnert av både klassiske og moderne gitartoner fylte den fantastiske tenorstemmen til operasangeren Ole Morten Velde hele rommet og fikk mangt et rygghår til å reise seg. Diafragma ble hos resten av oss mobilisert til stand up-innslaget ved Nils W. Krog. Kvelden ble sydd sammen av Haugesund sykehus sin egen Vidar Kloster, som med sin elegante humor og høye sjarmfaktor, var kveldens toastmaster. Party-faktoren økte dramatisk utover kvelden og natten med byens beste DJ Johnny Liadal bak miksepulten. Alle bidragsyterne var lokale (om enn noen emigrerte) krefter.

Tonen er satt for en årlig tradisjon med støtte fra de lokale legeforeningene i Rogaland og Hordaland, et stort gode for samhandling og nye bekjentskapsbånd mellom kolleger i hele Fonna-regionen, til det beste også for våre pasienter. Ny komite var på plass før lokalet var tømt og vi kan dermed slå fast at vi gleder oss til neste års fest!

 


Tenor Ole Morten Velde dro med seg Ruben Espelid (t.v.) for en spontan duett. 

 


Arrangementskomiteen Legefest Haugesund 2020. Fra venstre: Dag Helge Rønnevik, Ruben Espelid, Lars Haga Bringeland og Hilde Nummedal.

 

Lars Haga Bringeland
LIS-1 lege, Haugesund kommune.