3 leger på Haugalandet

Intervju med 3 leger på Haugalandet

1. Hvorfor valgte du din spesialitet?
2. Hva er det beste med jobben? Mest utfordrende?
3. Hva gjør du på fritiden for å koble av?
4. Hva leser/lytter/ser du på for tiden?
5. Hva er din favorittdessert?

 

Tor Hatlestad Qvale

Tor Hatlestad Qvale, konstituert overlege indremedisin Haugesund sjukehus

1.
Det var en tilfeldighet. Hadde egentlig planer om å bli nevrolog, men så trivdes jeg så godt ved avdelingen at jeg ble værende. Tidligere klinikkoverlege Vikse klarte etter en stund å overbevise meg om å bli nefrolog (noe som er et pågående prosjekt).

2. 
Det beste er det gode miljøet ved avdelingen og de mange takknemlige pasientene vi behandler. Det mest utfordrende er travelheten. Dette skyldes delvis at vi mangler en del spesialister. Vi har bl.a. søkt etter en nefrolog til i over et år, men de vokser dessverre ikke på trær.

3.
Jeg liker godt å spille data, særlig klassikere fra 80- og 90-tallet. Og er ganske glad i å padle kajakk, selv om det ikke har blitt så mye av det i det siste.

4. 
Er PhD kandidat, så det blir mest forskingsartikler. Leser også en del nyrerelaterte artikler og bøker. Ser lite TV utenom med barna, men er ganske glad i YouTube, og favorittkanalen der er "The 8-Bit Guy".

5. 
Dronning Maud-dessert!

 

Andrea Ceteras

Andrea Ceteras, overlege i revmatologi ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus.

1.
Revmatologi er et spennende fagfelt som har utviklet seg mye i de siste årene. Jeg ble interessert i dette fagfeltet og har snakket med en del pasienter som hadde autoimmun sykdom og begynte å lese faglitteratur. Jeg ønsker å hjelpe pasienter. Det ble allerede avtalt / godkjent en god del praksis ift. utdanningsplanen min slik at jeg kunne blitt fort spesialist i både lungemedisin, infeksjonsmedisin og psykiatri. Til tross for dette valgte jeg revmatologi da jeg var så interessert i faget.

2.
Veldig god følelse å behandle syke folk, og se hvordan de blir bedre og at de kan leve et normalt, fullverdig liv videre. Pasienter med nekrotiserende myositt, sklerodermi og fibromyalgi kan bli utfordrende.

3.
På fritiden liker jeg blant annet å gå tur, å fotografere og å gå på yoga. Men mesteparten av fritiden tilbringer jeg med min lille sønn og familien

4. 
Alltid kjekt å lese faglitteratur og nyheter innen revmatologi. Liker å lytte på klassisk musikk.

5.
Dessverre liker jeg å spise søte kaker med krem/fløte som napoleonskake eller Pavlova. Jeg vet at dette er ikke sunt, men man kan ikke alltid bare gjøre ting som er bra for kroppen 😀

 

Mayire Wusuman

Mayire Wusuman, allmennlege i spesialisering, fastlege ved Bleikemyr legesenter

1.
Jeg har valgt allmennmedisin fordi det er familievennlig og passer godt for min familiesituasjon. I tillegg har jeg fått et godt tilbud fra Haugesund kommune.

2.
Beste er at jeg har varierende arbeidsoppgave i min hverdag. Jeg blir kjent med mine pasienter og deres familie. Jeg har mulighet å følge opp mine pasienter over lang tid. Krevende og respektløse pasienter er det mest utfordrende for meg.

3.
På fritiden trives jeg å være med min familie, deltar i forskjellige aktiviteter for barn med mine 3 døtre.

Jeg er også flink kokk, liker å lage forskjellige typer mat, når jeg har fri.

4.
Jeg liker å lese bøker som er relatert med selvutvikling, biografier, tidsskrift, osv.

5.
Sjokoladefondant er min favorittdessert🤭