Epikrise fra Legefesten på Haugalandet 2024

Lørdag 27. januar ble den tredje Legefesten på Haugalandet arrangert – og dermed er en tradisjon kommet for å bli. 89 flotte og feststemte leger fra de fleste spesialiteter strømmet til ærverdige Garasjebryggeriet på Høvleriet i Haugesund, klare for fest og moro.

Kvelden ble innledet med personlig mottakelse, med utdeling av navneskilt og velkomstdrink - blant annet kunne man drikke øl og cider fra bryggeriet i samme lokale.  Etter mingling ble man ønsket velkommen til bordsetting langs langbord i rustikke og uhøytidlige omgivelser. Det ble servert kreativ og svært smakfull tapas fra Level Mathuset, servert av deres egne kokker.

Kristian Hetland (til venstre) og Vidar Kloster, i sketsj som illustrerer spennende resultat av å fusjonere kardiologisk og ortopedisk avdeling.
Underveis i måltidet var det super underholdning fra to av Haugalandets festligste og antakelig mest talentfulle radiologer, Kristian Hetland og Vidar Kloster - som virkelig visste å by på seg selv! Det ble først fremført egenkomponert sang om Helse Fonna og personlig videohilsen fra «administrerende direktør».  «Direktøren» presenterte innovative sammenslåinger av ulike sykehusavdelinger, for å effektivisere drift og bedre budsjett.  Dette kom godt fram i sketsjene som fulgte senere - vi fikk se hvor vellykket det er å kombinere blant annet ortopedi med kardiologi, radiologi med renhold mm.     - Er det egentlig indikasjon for renhold?
- Kan ortopeden tolke EKG med sag?

På slutten av måltidet ble vi avbrutt av kveldens glansnummer og store overraskelse: En vakker bukett kolleger som etter iherdig trening med koreograf talentfullt fremførte dans til «I need a Hero» med Bonnie Tyler. Dette ble en hyllest til hele legestanden.  Glansnummeret ble toppet med en video som viste helter på jobb på sykehus, i privat spesialistpraksis og på fastlegekontorer – et rørende innslag!

Resten av kvelden minglet vi og danset til fremragende musikk levert av DJ Cat. Kvelden ble en stor suksess! Da festen var over, var listen for neste års komite lengre enn noen gang før. 

Legefest 2025 på Haugalandet arrangeres av disse kjekke kollegene: Christina Forsberg, Jone Grasdal, Morten Odberg, Joakim Dahlgren, Tina Sparchholz, Linn Hatteland og Charlotte Sørhøi.

Vi gleder oss allerede!

Deler av årets festkomitee i velkomstkomite-modus, fra venstre Maren Baumann, Kristian Hetland og Ann Elisabeth Ellingsen.
Med hilsen fra avtroppende festkomitemedlemmer Maren E. Baumann og Ann Elisabeth Ellingsen.  Vi takker Kristian Hetland og Vidar Kloster for strålende samarbeid i komiteen!