Statutter
Sør-Trøndelag legeforenings pris for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid i foreningen er opprettet i den hensikt å rekruttere og stimulere avdelingens medlemmer til aktiv deltagelse i tillitsvalgtarbeidet og å synliggjøre tillitsvalgtarbeid på alle nivå i foreningen.
Ved tildeling av prisen vil et bredt engasjement over tid bli tillagt vekt. Særlig vekt vil bli tillagt engasjement ut over egen yrkesforening og tillitsvalgtarbeid som kommer alle medlemmene i foreningen til nytte.
Prisen kan deles ut én gang årlig, prisutdelingen foregår på Sør-Trøndelag legeforenings ordinære årsmøte.
Prisvinner mottar et kunstverk. Flere prisvinnere kan få prisen samme år. Beløpet som kan benyttes til innkjøp av kunstverk er begrenset oppad til 20 000 kroner per år.
Begrunnede forslag til prisvinner(e) oversendes til Sør-Trøndelag legeforenings styre. Fristen for innsending av forslag til prisvinnere kunngjøres på foreningens hjemmeside. Sittende styremedlemmer kan ikke foreslås som prismottakere.
Styret i Sør-Trøndelag legeforening oppnevner tre av sine styremedlemmer til en priskomité som vurderer og innstiller overfor styret.
Prismottakere
Tillitsvalgtpris Torstein Sakshaug
Nestleder Nina Hagen delte ut prisen til Torstein;
som fastlege og tillitsvalgtkollega i Trondheim kommune er jeg stolt og imponerte av våre tillitsvalgte som har gjort en solid innsats for samarbeidet mellom fastleger og kommunen over år og som særlig siste året har gjort en særlig innsats for å sikre et løpende godt samarbeid.
Blant disse flotte, engasjerte fastleger ønsker vi i SørTrøndelag legeforening ikveld å hedre spesielt en. Denne personer har en lang fartstid bak seg i de tillitsvalgtes rekker og har i særlig grad har utmerket seg og lagt ned et arbeid for legefellesskapet og samarbeidet med kommunen som er langt utover hva man kan forvente seg av tillitsvalgte.
Som kollega og junior i sammenligning setter jeg umåtelig stor pris dennes enorme kunnskap, hukommelse, generelt kvikke hode og tunge og ikke minst god juridisk innsikt og kompetanse.
Torstein Sakshaug har vært tillitsvalgt for fastlegene i Trondheim siden 2014 og er i særklasse løsningsorientert og konstruktiv. Han fatter problemstillinger kjapt, har god forståelse for kommunal organisering og funksjon. Han har en god evne til å kunne se utfordringene både fra fastlegenes og kommunale samarbeidspartneres synsvinkel og har en særlig evne til å finne gode løsninger for alle parter.
Han er positiv og kreativ, velformulert og alltid godt forberedt og en frontfigur blant de av byens fastleger som er engasjert i Helseplattformen.
- Moderator i flere facebook grupper, engasjert debattant, en fornuftig, men og underholdende stemme i mange ordskifter.
- Redaktør for nettmagasinet fastlegen.no
- Fastlege og spesialist i allmennmedisin, veileder for fremtidens spesialister i almennmedisin
Ifølge tidligere kolleger i i Telemark hvor engasjementet var like stort ble det også fremhevet at han er svært så habil gitarist, og selv vil jeg legge til en eminent brødbaker.
Under pandemien har han sammen med tillitsvalgte og representanter fra Trønderopprøret deltatt i ukentlige møter i kommunal innsatsgruppe for fastleger der også kommuneoverleger, smittevernoverlege og ledere for legetjenesten og legevakten er deltagere.
Han har svært raskt kontinuerlig oppdatert den lokale Facebooksiden for fastleger og sørget for umiddelbar informasjon ut til fastleger og formidler innspill fra fastlegene inn i innsatsgruppen.
Kjære Torstein – STLF s pris for fortjenestefullt tillitsvalgtsarbeid2021 tildeles svært så fortjent til nettopp deg.
Håper engasjementet holder seg og vi kan nyte godt av kunnskapen din i mange mange år til.
Tillitsvalgtpris Guro-Marte Gulstad Mpote
Verden ble kjent med Guro Marte Gulstad Mpote i 1979. Etter studier ved NTNU tok Guro-Marte turnustjeneste ved Molde sjukehus, hvor hun også startet sin spesialisering i indremedisin. I 2010 kom hun tilbake til Trondheim og St. Olavs hvor hun først jobbet et år på revmatologisk avdeling før hun fortsatte videre i spesialisering på medisinsk avdeling innenfor infeksjonsmedisin. Legeforeningen ble for alvor kjent med Guro Marte i 2013 da hun ble valgt til foretakstillitsvalgt (FTV) for Yngre legers forening (Ylf) på nettopp St Olavs hospital. Samtidig trådte hun inn i styret i Sør - Trøndelag legeforening. På sykehuset har Guro Marte i stor grad bidratt til at lokal ledelse/administrasjon har åpnet dører for dialog med tillitsvalgte og styrket både DNLF og YLF sin posisjon. Hun har vært en svært tydelig og trygg stemme, både som forsvarer og advokat for medlemmer som selv har stått i vanskelige situasjoner. Hun har tatt kamper for enkeltmedlemmer uten å nøle eller være bekymret for konsekvenser for egen del. Hun har bidratt sterkt til arbeidsmiljøundersøkelsene og kjempet for gode nye løsninger i tariffens lokale B-del, som blant annet kost og reisegodtgjøring i hht statens satser, når ingen andre trodde DNLF skulle få det til.
Guro Marte tok, for alles beste, engasjementet sitt et steg videre og gikk inn i styret i YLF i 2015. Hun ble gjenvalgt som styremedlem i 2017, hvor hun også hadde det krevende og store ansvaret som leder for kurskomiteen. Guro Marte har bidratt til flere innlegg om dagsaktuelle tema for medlemmer på Yngreleger.no og løftet saker til flere medieoppslag. Hun har vært delaktig med innspill og forming av YLF sin progressive politikk og etter hun gikk ut av styret i 2019 har hun fortsatt som desisor for YLF frem til september 2021. Hun har vært en viktig part for regionen og hennes kompetanse og personlighet har ved siden av dette vært og fortsatt er en støtte for lokale tillitsvalgte både på det personlige plan og i enkeltsaker, hvor hun gjennom sin karriere ofte (alltid?) har vunnet frem!
Nylig har hun trådt over i direktoratet for e-helse og innehar nå, for første gang på veldig lenge ikke noen verv i Legeforeningen («bare» i desisoruvalget). Som mor til tre gutter har hun vel også mer enn nok å holde fingrene i selv om nattevakter og jobbing i helg og røddager er byttet bort. Hun har gjort seg vel fortjent til æresmedlem i Sør Trøndelag legeforening og vi ønsker henne hjertelig velkommen tilbake i klinikken og Legeforeningen i fremtiden.
Tillitsvalgspris Eli Øvstedal
Tillitsvalgtprisen deles i år ut til en kollega som over mange år har gitt mye tid og energi i arbeid for fellesskapet vårt i Sør-Trøndelag legeforening og andre organer i legeforeningen.
Prismottageren er veldig tydelig og uredd i diskusjoner og står stødig i tøffe saker. Dette balanseres mot at pasienter omtaler legen som en som virkelig tar seg mye tid til å se og lytte og følge opp.
Sånn er denne legen kanskje erketypisk for mange av oss: vi går fullt inn med menneskelighet og fag i et hvert pasientmøte og er unikt til stede der hvor det bare er pasienten og oss selv.
Samtidig er vi ofte typer som vil bidra i samfunnet, vil mye og har stor kapasitet. I andre fora enn pasientmøtet kan vi ofte fremstå nesten i overkant ærlig og tydelig. Men det behøves at vi er slik.
Vi må i Sør-Trøndelag legeforening støtte hverandre i de ulike rollene vi har. Og prismottageren er en slik person.
Den tillitsvalgte har lagt bak seg mange år i de tillitsvalgte rekker, enda flere år som fastlege her i Trondheim.
Hovedtillitsvalgt, etterhvert bydelstillitsvalgt, varaverv, 1 landsråd for Sør Trøndelag, sittet i landsstyre i DNLF, sittet i AF’s landsråd, samt sittet en periode i AF styre sentralt. Gjennom vervene sittet flere perioder i Regionutvalget. Medlem i tariffutvalget tilbake til 2005. Legen har arbeidet mye for å fremme fastlegers vilkår og betingelser - her i Trondheim, men ikke minst for distriktet.
Det er få som har vært med så lenge og på såpass overordnet nivå som vår egen Eli Øvstedal.
Tillitsvalgtspris Roar Dyrkorn
Gift med Elin 2 døtre: Sanna og Maja.
Startet sin karriere som fisker, videre startet ved sykepleierutdanningen, avbrøt for å starte på medisin. Utdannet kjemilaborant. Fastlege på Frøya initialt.
Var med å starte Havstein legesenter i forbindelse med Fastlegeordningens oppstart 2001. Startet med farmakologen i 2005/06, da videre bistilling 20 % ved Moholt legesenter.
Engasjert i flere prosjekt; «K til V», prosjekt om riktig antibiotikabruk.
KUPP fokus på riktig medisinbruk i primærhelsetjenesten, primus motor. Turnuslegeveileder, ansatt hos fylkeslegen, engasjement over svært mange år. Prosjekt på legevakt, også med fokus på riktig antibiotikabruk.
Engasjert under sykehusstreiken.
Roar beskrives som et flott forbilde, både som fastlege og sykehuslege: Løsningsorientert, trygg og pragmatisk. Flott mentor og en kollega som tydelig ser og tar vare på de rundt seg, en slags politimester Bastian som passer på at alle har det bra.
Det er med stor ære Sør-Trøndelag legeforening tildeler Roar Dyrkorn pris for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid 2019.
Tillitsvalgtspris Kjetil Andreas Hognestad Karlsen
Født og oppvokst på Selsbakk. Gikk (selvfølgelig) på Katta, allmenne fag, russ-92. Sivilarbeider i militæret på Senter for bygdeforskning. Mellomfag sosiolog fra AVH, Dragvoll.
I 1995 startet han medisinstudiet ved NTNU. Cand.med 2001.
Sykehusturnus på Innherred Sykehus, avbrutt av 2 pappapermisjoner (6mnd hver), deretter distriktsturnus i Steinkjer. Startet sin LIS karriere ved Levanger sykehus i 2004, anestesiavdelingen. I 2005 kom han til St.Olavs Hospital anestesiavdelingen. Han ble spesialist i anestesi og intensivmedisin i 2009.
Fra 29/4-19 nytilsatt klinikksjef i Klinikk for akutt- og mottaksmedisin!
Gift med Toril Synøve Nilsen, overlege i arbeidsmedisin. Sammen har de 3 barn
Kjetils er en typisk nerd. Spør ham om nesten hva-som-helst, og han har et svar. Hans store lidenskap er heavy metal, og hans hemmelig drøm var nok å bli vokalist i et heavy-metal band. Det ryktes om en kort karriere i bandet «premenstrual syndrome», vi skal nok være glad for at han valgte medisin fremfor musikk-karriere. I tillegg til musikk, er Kjetil opptatt av Science fiction, Big Bang theory, sport, historie og litteratur. Ganske bredt spenn i interesser, altså.
Hvis noen kan sies å ha PHD i tillitsvalgtarbeid, må det være Kjetil. Fra melkelappansvarlig på barneskolen og elevrådsleder på ungdomsskolen, til Fylkesleder i «Nei til EF» og etter hvert uttallige verv og funksjoner i Den Norske Legeforeninger, faktisk fra NMF, via YLF til Of.
Fra sistnevnte forening nevnes:
09.2011 - ---> Landstyremedlem legeforeningen
09.2011 - --->Landsrådsmedlem overlegeforeningen
09.2015 - 09.2019 Styremedlem Overlegeforeningen
05.2014 - 09.2018 sentralt forhandlingsutvalg legeforeningen
05.2012 - 06.2018 lokal forhandlingsleder Legeforeningen
11.2011 - 09.2015 Foretakstillitsvalgt overlegeforeningen
09.2007 - 09.2009 Styremedlem YLF nasjonalt
09.2005 - 09.2009 Landsrådsmedlem YLF
09.2005 - 09.2009 Landstyremedlem legeforeningen
08.2005 - 08.2009 Foretakstillitsvalgt YLF
09.1996 - 09.1998 Styremedlem NMF nasjonalt
09.1996 - 09.1998 Landstyremedlem legeforeningen
Rettshjelpsutvalget i DNLf
De siste årene har Kjetil jobbet fulltid som overlege ved anestesiavdelinga, St.Olav, avdeling for gastrokirurgi. Innimellom slagene har han skjøttet (alle) sine verv.
Kjetil har i alle sine yrkesaktive år vært en tydelig stemme i tillitsvalgtsarbeidet. Han har etter hvert opparbeidet seg en betydelig kompetanse innen feltet, og blitt flittig brukt de siste årene som en «sjuende far i huset» når problemer har dukket opp for andre tillitsvalgte. Han har aldri vært vanskelig å spørre, og har alltid gode svar å gi.
Han engasjement for legers arbeidsforhold har blitt understreket gjennom dette to tiår med tillitsvalgt arbeid, først for NMF, deretter YLF (yngre legers forening) og tilslutt for Of (overlegeforeninga). Han har siden 2011 sittet i forhandlingsutvalget ved St.Olav, og på eksemplarisk vis bedret legers arbeidsvilkår- og hverdag, i tillegg til ren lønnsforhandling. At overleger på St.Olav har fått, på lik linje med utdanningskandidatene, tilkjent inntil 200 timers fordypning per år, er på grunn av Kjetil. St.Olav har inntil nylig vært en av svært få sykehus som har denne avtalen. Nå følger legeforeningen opp og ønsker det for overleger ved alle landets sykehus. At dette er svært viktig for at overleger skal få tid til å fordype seg og tilegne seg ny kunnskap, er hevet over enhver tvil.
At han nå har valgt å skifte side, tar vi som et tegn på at ledelsen v/Grethe Aasved på St.Olav, har skjønt hvilken kapasitet Kjetil har som leder. Det er med sorg vi ser mot neste lønnsforandling, med Kjetil på feil side av bordet. Forhåpentligvis vil hans «forhandlingsamnesi-eliksir» som han ble gitt under vårmøtet i forrige uke, fremdeles ha effekt når den tid kommer! Det kan også hende dette bare er en utspekulert, langsiktig plan fra ledelsens side, for å få fjernet den hardeste neglen fra feil side av forhandlingsbordet for all fremtid!
Som om ikke arbeid på Hospitalet, og alle styrevervene er nok, har han også blitt forfatter. Hans debutroman «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» (2017), har høstet gode anmeldelser. I desember ble han «bokbadet» av YLF-leder Christer Mjåset på et fullsatt Sellanraa. Boken har også blitt innkjøpt av Kulturrådet. Nå venter vi spent på oppfølgeren!
VI i Sør Trøndelag Legeforening tildeler Kjetil «Prisen for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid 2019», (sammen med Roar Dyrkorn) for hans mangeårige og utrettelige arbeid for å bedre sykehuslegers arbeidshverdag.
Selv om du nå har byttet rolle og blitt arbeidsgiver, tror vi at det for alltid, innerst inne, vil være et hjerte som banker for oss vanlige lønnsmottakere! Det håper vi i hvert fall!
Bjørn Buan
Bjørn Buan har sittet som nestleder i Sør-Trøndelag legeforening i perioden 2015-2017 og har representert NAMF (Norsk forening for arbeidsmedisin) og vært årsmøtevalgt medlem av styret i STLF i en årrekke. Han har vært engasjert i en rekke verv og utviklingsoppgaver innen helse- og sosialsektoren i Sør-Trøndelag.
Hans yrkeskarriere har vært preget av ulike legejobber, herunder noen år innen arbeidsmedisin. Han arbeidet i en årrekke med IKT og helse, med utvikling og digitalisering av nasjonale kodeverk og nasjonale helseregistre. Han har vært forsker, forskningssjef og direktør i SINTEF innen helsetjenesteforskning, epidemiologi, arbeidshelse og Diagnoserelaterte grupper (DRG), med faglig spenn fra helsefinansiering, kvinnehelse registerstudier til risikovurderinger innen petroleumsnæringen. Han har representert Akademikerne i AMU (arbeidsmiljøutvalg) ved St Olavs og utviser et generelt stort engasjement innenfor det å ivareta gode arbeidsmiljø.
Han har de senere år ledet arbeidet med utvikling av den interkommunale legevakten og KAD-senger for Orkdalsregionen (LiO), der 11 kommuner deltar. Han er i dag helseleder med ansvar for drift og utvikling av et bredt spekter av helsetjenester i samarbeid med NTNU, Kreftforeningen og kommunene i sørlige Trøndelag. Han leder bl a det faglige samarbeidet om helseberedskap og akuttmedisinske tjenester mellom kommunene i sørlige Trøndelag og St Olavs. Videre er han for tiden svært engasjert i forberedelsene til innføringen av Helseplattformen på vegne av kommunene i Midt-Norge.
Buan har i tillegg jobbet for samarbeid mellom kommuneoverlegene i regionen og sitter også i regionrådet for samfunnsmedisinerne i Orkdalsregionen.
Dette er en engasjert kandidat som over tid har jobbet iherdig for bedre samhandling innen helsetjenester mellom kommuner i Orkdalsregionen.
Vi vet at dette er et krevende, men viktig arbeid. Samhandling blir stadig viktigere i prosessen om å sikre gode helsetjenester, også for pasienter bosatt i distriktet med lengre avstand til de store sykehus.
Astrid Moen Fagerli
Astrid Fagerli kom til Orkdal i 1991 og siden 1996 har hun i det daglige jobbet som fastlege ved Fannrem legesenter. Dette er en travel kvinne som har mange jern i ilden. Hun har vært tillitsvalgt for fastlegene i Orkdal kommune siden 2004 og innehar fortsatt denne rollen for sine kollegaer. Siden 2007 har hun også vært tillitsvalgt for legene i SIO ; legevaktsamarbeidet i Orkdalsregionen. I tillegg til dette har hun i flere år vært veileder som ledd i utdanning av spesialister i allmennmedisin i egen region. Hun er aktiv i Orkland menighet samt at hun er leder i Svorkmo Normisjon.
Astrid Fagerli beskrives av sine kollegaer som entusiastisk og med masse pågangsmot. Hun er alltid i godt humør, er flink i alt praktisk arbeid, sprek og alltid på farten. Hun lever i en aktiv familie: Hennes gutter er fotballtriksere på høyt nivå og alle har hørt om «Fagerli brothers». Med sin mann og sine tre gutter lever de i landlige omgivelser som igjen gir henne mulighet for et aktivt liv med skigåing og løping.
Vi vet at hennes raushet og ryddighet blir satt pris på av hennes kollegaer i Orkdalsregionen og at hennes engasjement har vært like ekte og fantastisk i alle år, helt siden hun tok på seg dette vervet i 2004.
Sør-Trøndelag legeforening er stolte å kunne overrekke prisen for fortjenestefullt tillitsvalgarbeid til denne flotte og driftige kollegaen som åpenbart har nok å holde fingrene i.
Helge Bjørnstad-Pettersen
Helge Bjørnstad-Pettersen ble cand.med i 1973, og spesialist i generell indremedisin i 1989. Hans doktorgrad ble avlagt i 1990, og omhandlet sarkoidose. Han har blitt en nasjonal og internasjonal kapasitet innen denne tilstanden.
Han har publisert 25 artikler nasjonalt og internasjonalt, samt vært chairman på flere internasjonale kongresser med tema sarkoidose.
Lokalt har han jobbet som førsteamanuensis ved Det Medisinske Fakultet, NTNU siden 1980.
Helge Bjørnstad-Pettersen har en imponerende rekke administrative verv bak seg:
Han var med å starte Scandinavian Sarcoidosis Association i 1990, og sitter fremdeles i styret der.
Helge Bjørnstad-Pettersen var svært sentral og var prosjektleder innen opprettelse av et fullverdig medisinerstudium i Trondheim. Arbeidet startet i 1990, og de første studentene begynte allerede i 1993. Han ble også den første instituttlederen ved Institutt for hjerte- og lungemedisin ved NTNU.
Han har også hatt et lengre engasjement i REK (regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsteknikk).
Også nasjonalt har Helge Bjørnstad-Pettersen vært aktiv. Han satt to år i Sentralstyret i Legeforeningen rundt årtusenskiftet. Han har også deltatt på alle Landsstyremøter siden 1998.
Fagmedisinsk har han sittet som leder for Leger i Vitenskapelige Stillinger (LVS) fra 1998 frem til september 2017.
Han har også vært først nestleder, siden leder, i Norsk Forening for Lungemedisin (NFL) i 12 år. Han gikk av i november 2017.
Han satt også som leder av Sør-Trøndelag Legeforening (STLF)i 6 år, og gikk av som styremedlem 1.januar i år. Han var sentral i oppstarten av «Hurtigrutekonferansen» for tillitsvalgte i nordfylkene. Denne konferansen er fremdeles en årlig begivenhet for tillitsvalgte i Sør-Trøndelag. Han har også vært primus motor for det sosiale engasjementet i STLF med årlige sommerfester for alle fylkets leger. Han sitter fremdeles som styremedlem i Fond III.
Helge Bjørnstad-Pettersen er en mann med godt humør, som fremdeles har mange jern i ilden. Han er fremdeles på farten land og strand rundt, og brukes ofte som fagperson når det gjelder lungesykdommer generelt og sarkoidose spesielt.
Han har med sitt positive vesen og engasjement bidratt betydelig innen tillitsvalgtapparatet, og har gjort en uvurderlig innsats for Sør-Trøndelag legeforening gjennom en årrekke.
Helge Bjørnstad-Pettersen anses å være en verdig vinner av prisen for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid fra Sør-Trøndelag Legeforening.
Jon Helle
Jon Helle mottok sin pris i form av Håkon Gullvågs verk «Falk» under Legeforeningens landsstyremøte i Trondheim i mai da han ble tildelt Sør-Trøndelag legeforenings pris for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid i foreningen for 2015 under årsmøtet 21. april.
Jon Helle er spesialist i psykiatri og jobber ved Tiller DPS, St. Olavs hospital og er nylig gjenvalgt leder i Norsk overlegeforening. Han er også visepresident i Den norske legeforening.
Jon Helle startet sitt virke som tillitsvalgt i psykisk helsevern i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Han har vært hovedtillitsvalgt for overlegene i psykisk helsevern i mange år. Han fortsatte i denne rollen da psykiatrien ble en del av St. Olavs hospital.
Jon Helle har vært konserntillitsvalgt for Akademikerne i Midt-Norge. Han var i denne perioden også vararepresentant til styret i Helse-Midt Norge og utøvde begge verv på en måte som vil bli husket lenge. Han har siden 2011 vært leder av Overlegeforeningen, visepresident og medlem av Legeforeningens sentralstyre.
Overlegeforeningen og Sør-Trøndelag legeforening har også ønsket ham som kandidat til presidentvervet, men han har av hensyn til familien valgt å takke nei til å stille som kandidat.
Jon Helle har hatt sitt virke som tillitsvalgt på alle nivåer i organisasjonen i en periode på om lag tjue år. Hans innsats som tillitsvalgt har vært spesielt fortjenestefullt. Han viser entusiasme for vervet, er fagligpolitisk engasjert til det beste for pasienten. Han framstår positiv, raus og ryddig.
Trine Stokstad og Ketil Arne Espnes mottok Sør-Trøndelag legeforenings pris for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid i foreningen for 2014 under årsmøtet 13. mai.
Tillitsvalgtarbeid og annet arbeid for Legeforeningen er svært viktig for medlemmene - og for så vidt også for helsetjenesten og pasientene. Men det kan være slitsomt arbeid og det lønnes ikke økonomisk, karrieremessig eller akademisk. Det man får igjen er stort sett tilfredsstillelsen av å ha gjort en innsats for fellesskapet, eventuelt sin plikt.
Heldigvis finnes det stadig mange engasjerte mennesker som stiller opp og gjør en innsats for fellesskapet på ulike områder. Enkelte medlemmer har gjort en spesielt stor innsats. Denne innsatsen har stor verdi for foreningen. Dette er verdi både i form av det som er gjennomført for foreningen og som inspirasjon for andre.
Trine Stokstad
Trine er spesialist i gynekologi og har i flere år arbeidet ved gynekologisk avdeling ved St. Olavs Hospital. For tiden arbeider hun som stipendiat på et prosjekt om blant annet pasientforløp for kreft. Trine har sittet som medlem eller varamedlem i landsrådet i Overlegeforeningen i perioden 2003–11. Hun har også sittet som vara i styret i Sør-Trøndelag legeforening i to perioder fra 2003–09. Trine har vært tillitsvalgt på flere nivåer over mange år. Hun har vært foretakstillitsvalgt for Overlegeforeningen ved St. Olavs Hospital og gjorde her en stor innsats for arbeidsforholdene for legene på sykehuset – og der igjennom for pasientene. Også i flere år etter denne perioden var Trine helt sentral i Legeforeningens forhandlinger både med kunnskap om regelverket, som tallknuser og med sine erfaringer.
Trine fremstår ryddig, tydelig og solid i det hun gjør – med viktige resultater for oss alle som resultat, og til inspirasjon.
Ketil Arne Espnes
Ketil er spesialist i både klinisk farmakologi og allmennmedisin. Ketil jobber som overlege og seksjonsoverlege ved avdeling for klinisk farmakologi ved St. Olavs Hospital, i tillegg til allmennpraksis ved Nardosletta legesenter.
Ketil har vært både medlem og varamedlem til landsstyret, først for allmennmedisin og senere for Overlegeforeningen. Han har vært medlem av spesialitetskomitéen i klinisk farmakologi i åtte år. Lokalt har han vært tillitsvalgt i sykehussystemet i St. Olavs Hospital og deltatt i viktige forhandlinger. Han har ledet kurskomité og støttekollegagruppe i Sør-Trøndelag legeforening. Ketil har sittet som styremedlem og til slutt nestleder i Sør-Trøndelag i det meste av perioden fra 1995 til 2013. Han har vært og er en av ildsjelene bak Hurtigrutekurset – og sitter nå som leder av Regionsutvalget for Midt-Norge.
Ketil har en imponerende erfaring i arbeid for Legeforeningen. Han har over en periode på flere tiår nå nedlagt enorme mengder frivillig, ubetalt innsats for medlemmene. Stilen er ryddig og dyktig men vennligheten og omtanken for andre er kanskje det som slår en umiddelbart.
Årsmøtet vedtok nytt navn
På årsmøtet ble det vedtatt nye vedtekter og nytt navn på foreningen. Etter møtet ble prisen for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid utdelt.
May-Britt Moser, professor ved NTNU (til venstre) og Hege Gjessing, nylig gjenvalgt president i Legeforeningen.
Før årsmøtet innledet May-Britt Moser om stedsans og hukommelse som inngangsporter til å forstå hjernen og Hege Gjessing innledet om siste nytt fra Legeforeningen.
Et enstemmig årsmøte vedtok at fra 1. juli vil foreningen hete Sør-Trøndelag legeforening og dermed er det ikke lenger noen foreninger i Legeforeningen som har æ-en i navnet.
Det ble også vedtatt helt nye vedtekter for foreningen, som tar utgangspunkt i Legeforeningens standardvedtekter. Disse vil tre i kraft så snart de er godkjent av sentralstyret.
Marte Walstad ble gjenvalgt som leder og går inn i sin andre periode som leder. Ketil Arne Espnes gir seg som styremedlem etter tolv år som medlem av styret. Bjørn Buan ble valgt som hans erstatter. Solveig Klæbo Reitan ble gjenvalgt som styremedlem.
Etter møtet ble Sør-Trøndelag lægeforenings pris for fortjenestefullt tillitsvalgtarbeid i foreningen delt ut til tre medlemmer:
-
Tone Dorthe Sletten
-
Stein Samstad
-
Randulf Søberg
Prisen de mottok er malerier av Sofia Almås.