2014

02. oktober 2014

Sistehjelp – den moderne død

Det pågår en debatt om dødshjelp. Annenhver tysker kan tenke seg å vurdere selvmord dersom de skulle bli pleietrengende. Men muligheten for en selvbestemt død kan medføre en fare for at gamle mennesker kan føle seg presset ut av livet.
15. mai 2014

Per Bleikelia – Slik leder jeg!

Onsdag 14. mai avholdt Troms legeforening kveldsmøte om ledelse. Administrerende direktør Per Bleikelia ved Ringerike sykehus, som tidligere i år ble tildelt Legeforeningens lederpris, var invitert for å fortelle hvordan han leder sitt sykehus.
15. mai 2014

Ledelse?

I denne utgaven av Skalpellen innkalles du til årsmøte i Troms legeforening, du kan lese om gravides rettigheter, MedHum og intervjuet med Morten Skandfer. Lederen retter søkelyset på ledelse.
14. mai 2014

Medisinstudentenes Humanitæraksjon

I år har MedHum satt fokus på mor og barns helse. Dette temaet er spesielt aktuelt siden to av FNs tusenårsmål handler om å redusere dødeligheten for barn under fem år med to tredeler og dødeligheten blant kvinner i svangerskap med tre firedeler.
14. mai 2014

Intervjuet: Morten Skandfer

Med en variert bakgrunn fra allmennmedisin, ØNH og Forsvarets sanitet har Morten Skandfer de siste ti årene hatt sitt virke ved arbeidsmedisinsk avdeling ved UNN. For tiden er det forskningen som er i fokus, nå i mai forsvarer han sin doktorgrad, et arbeid som omhandler gruvearbeideres helse i Murmanskområdet.
13. mai 2014

Innkalling til Årsmøte i Troms legeforening

Troms legeforening innkaller til Årsmøte fredag 20. juni kl 17:30 på Clarion hotell The Edge i Tromsø
12. mai 2014

Gravide legers rettigheter i sykehus

Andelen kvinnelige leger har økt kraftig de siste årene, slik at problemstillingen rundt gravide legers rettigheter stadig er aktuell. Her kommer en liten oversikt over hvilke rettigheter man har i forbindelse med svangerskap og i permisjonstiden som lege i sykehus.
11. april 2014

”Slik leder jeg” - Per Bleikelia

Troms legeforening har gleden av å invitere alle medlemmer til foredrag med adm dir Per Bleikelia, Ringerike sykehus, Vestre Viken HF. Sted: Rica Ishavshotell – Panoramasalen Tid: Onsdag 14. mai kl 18:00
11. mars 2014

Prosjekt barn - Barneønske på is…

Morslykke i voksen alder? Intet problem, sier medisinere. Men kvinnene må huske å fryse ned sine egg til riktig tid! For de fleste kommer dog idéen for sent…

Side 2 av 3