Kognitiv terapi for leger i allmennpraksis (33857)

Dato: 30. jan - 14. nov 2020
Kurslokale: Oslo
Påmeldingsfrist 15.12.2019
Kurseier Norsk forening for kognitiv terapi (NFKT)

Viktig informasjon

Utdanningen holdes på Scandic Hotel Oslo City, Europarådets plass 1 (jernbanetorget), Oslo
 
Kursavgift for 3 undervisningssamlinger og 4 veiledninger er kr 15.520,- Kostnader til dagpakke kommer i tillegg og refunderes fra fond II.  Kostnader til operakveld kommer evnt også i tillegg. Kursavgiften indeksreguleres 1. januar.
 
Påmeldingsfrist: 15.12.2019, via påmeldingsskjema. 

Temaoversikt

Kurset går over ca. ett år og består av fem kurssamlinger og fire-fem veiledningsmøter i smågrupper der deltakerne viser egne videoopptak av konsultasjonssamtaler. I tillegg kommer selvstudier av anbefalt litteratur. Kurset er et samarbeid mellom NFA og NFKT (Norsk forening for kognitiv terapi). Veiledningsgrupper med 4-5 deltakere ledes av godkjente veiledere i kognitiv terapi, og møtes mellom samlingene.

Internettadresse

https://www.kognitiv.no/utdanning/vare-videreutdanninger/kognitiv-terapi-for-leger-i-allmennpraksis/

 

 

Forkunnskaper

Krav til deltakelse

Embedseksamen som lege.

*NFKT forbeholder seg retten til å avlyse videreutdanningen ved for få påmeldte.

 

Andre opplysninger

Utdanningen skjer i et samarbeid mellom Norsk Forening for Kognitiv Terapi og Norsk forening for allmennmedisin. Utdanningen teller som emnekurs i spesialiteten i allmennmedisin med 30 poeng, valgfrie kurs 14 poeng og 16 smågruppepoeng. 
 
Utdanningen går over 2 semester og er fordelt på 3 undervisningssamlinger på tilsammen 7 dager. I tillegg gjennomføres det gruppeveiledning i smågrupper i mellom samlingene, fordelt på 4 halve dager. Veiledningsgruppene kan møtes lokalt hvis mulig. Kandidatene skal sende inn minimum to opptak av pasientkonsultasjon hvor kognitiv terapi anvendes, opptakene brukes i gruppeveiledning.   Utdanningens innhold og omfang er beskrevet i studieplanen: Studieplan Leger i Allmennpraksis. Studieplanen er under revidering og skal være klar innen påmeldingsfristen 15.12.2019.
 
Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT) er en ideell medlemsforening og et utdanningsinstitutt (Nasjonalt Institutt for Kognitiv Terapi, NIKT), som mottar økonomisk støtte fra Helsedirektoratet. NFKT er medlem av European Association for Behavioral and Cognitive Therapies (EABCT), og arrangerer videreutdanningsprogrammer for helsepersonell over hele landet. 

Kursprisen er kr. 15520 for et semester.

Ved spørsmål om selve kurset:
Send e-post til Kari Ersland eller Henrik Høberg
Kursledere: Allmennlegene Kari Ersland og Henrik Høberg 

 

 

Kurskomite

Kari Ersland (Kursleder)
Henrik Høberg (Kursleder)

Godkjenninger - Gamle spesialistregler

Videreutdanning

Allmennmedisin: Emnekurs: 30 t, GJELDER EMNE: Kognitiv terapi

Etterutdanning

Allmennmedisin: Emnekurs: 30 t, GJELDER EMNE: Kognitiv terapi