MCT Masterclass level 1 (33559)

Dato: 29-30. aug 2019
Kurslokale: Oslo
Maks antall deltakere 50

Priser

Deltaker: 49 600,-

Målgruppe

Leger, psykologer og annet autorisert helspersonell som arbeider med lette/moderate psykiske lidelser i klinisk praksis.

Læringsmål

Kurset er ment å gi en grundig innføring i Metakognitiv terapi. Deltakerne får en innføring i tradisjonens viktigste prinsipper og teknikker, historisk utvikling, evidensgrunnlag og indikasjonsområder. Deltakerne vil lære hvordan Metakognitiv terapi spesifikt kan brukes ved depresjon, angstlidelser, personlighetsproblemer og psykoselidelser. Alle deltakerne får tilbud om individuell veiledning på behandlingsforløp.

Innhold

Metakognitiv Terapi (MCT) er en innovativ evidensbsert psykologisk behandlingsform som kan brukes til å behandle et bredt spekter av spesifikke lidelser og komorbide lidelser. Utdanningen vil gjennomføres i perioden august 2019 til juni 2021 og vil bli holdt i Oslo. Norske og internasjonale forelesere vil holde undervisningen. De vil bli individuell veiledning på saker på regelmessig basis med oppnevnte veiledere som er eksperter i MCT. Veiledningsprosessen gjennomføres via veiledningslogger som kan sendes mellom kandidat og veileder på epost. Kurset vil bli holdt totalt 8 ganger; 2 på høsten 2019, 4 i 2020 og 2 våren 2021. Du vil lære hvordan man utfører MCT for forskjellige spesifikke lidelser. 

Samlingene er som følger:

- Introduksjon, 29.-30. august 2019

- MCT for GAD, 6.-7. november 2019

- MCT for PTSD, 12.-13. mars 2010

- MCT for depresjon, 11.-12. juni 2020

- MCT for OCD, 3.-4. september 2020

- MCT for sosial angst, 19.-20. november 2020

- MCT for BPD, Vår 2021

- Psykose/oppsummering, Vår 2021

Andre opplysninger

Kursarrangør er MCT-Institute. 

Deltakerne må selv ordne med reise og overnatting. Den beste måten å finne relevant litteratur og materiell på er via: www.mct-institute.com 

Søknad: 

For å søke om opptak til utdanningen må du sende kontaktinformasjon og en kort CV (max 3 sider) som inneholder informasjon om din utdanning, autorisasjon som helsepersonell, og klinisk erfaring til: mctmasterclassnorge@gmail.com. Ettersom det er begrenset plasser i utdanningsprogrammet, vil søknader bli vurdert i den rekkefølgen de blir mottatt.

Spørsmål/informasjon om utdanningen: send mail til: mctmasterclassnorge@gmail.com

 

 

Kurskomite

Odin Hjemdal (Kursleder)
Henrik Nordahl (Kursleder)
Ingunn Henriksen Leeber

Godkjenninger - Gamle spesialistregler

Videreutdanning

Allmennmedisin: Emnekurs: 30 t, GJELDER EMNE: Psykiatri
Allmennmedisin: Valgfrie kurs: 30 t

Etterutdanning

Allmennmedisin: Emnekurs: 30 t, GJELDER EMNE: Psykiatri
Allmennmedisin: Valgfrie kurs: 30 t