Nyheter

Aktuelt i foreningen i ny drakt på nett

23. juni 2020
På legeforeningen.no/aktuelt finner du nå flere saker om stort og smått som rører seg i Legeforeningen, våre underforeninger og blant våre medlemmer.

Norge må investere mer i medisinsk beredskap

23. juni 2020
Legeforeningen er tydelig: Norge må bli mer selvforsynte med medisiner, smittevernutstyr og vaksiner. – Beredskap koster, men dårlig beredskap koster enda mer, understreker president Marit Hermansen.

Er du engasjert i menneskerettigheter?

18. juni 2020
Landsstyret vedtok 27. mai 2020 å opprette et utvalg for menneskerettigheter. Legeforeningen ber nå om innspill til utvalgsmedlemmer.

Fra lege til festivalsjef og tilbake igjen

18. juni 2020
Leger finner man i mange yrker, men få har tatt et valg som Martin Rugelsjøen Lie. Han forlot jobben som fastlege for å bli sjef for Trænafestivalen. Men så kom koronapandemien.

Nils Kristian Klev valgt til leder av Varslingsutvalget

17. juni 2020
Legeforeningens nye Varslingsutvalg hadde sitt første møte 15. juni 2020. Utvalget skal håndtere alvorlige varslingssaker mot tillitsvalgte dersom det skulle oppstå.

Full åpenhet om overføringer fra legemiddelindustrien

04. juni 2020
Fra 4. juni i år er det full åpenhet om verdioverføringer fra industrien til leger. Det er klart etter en ny avtale mellom Legeforeningen og Legemiddelindustrien (LMI).

Handlingsplanen for fastlegeordningen: – Gode tiltak, men fortsatt et stykke igjen

01. juni 2020
– Dette er en helt nødvendig handlingsplan. Den kan bidra til å snu krisen til optimisme og håp. Men jobben er langt ifra ferdig. Skal regjeringen nå målene som er satt, krever det ytterligere økonomisk satsing, sier president Marit Hermansen.

100 nye LIS1! - yngreleger.no

29. mai 2020

Tidsskriftets satsing under koronapandemien

27. mai 2020
Da pandemien inntraff lagde Tidsskriftet egne behandlingsrutiner for å sikre hurtig publisering for manuskripter om covid-19. – Målet har vært å gi leger nyttig informasjon på best mulig måte, sa sjefredaktør Are Brean under årets landsstyremøte.

Side 2 av 41