Podcast «Revmatologi»

Podcasten “Revmatologi” er nå tilgjengelig på Spotify og andre podcast-tjenester. Den er også tilgjengelig her: https://shows.acast.com/revmatologi.
https://shows.acast.com/revmatologi

Det blir minst én episode (á ca 30 min) per måned. Podcasten har to typer episoder:

Oversiktsepisoder: jeg forklarer en revmatologisk sykdom/tema til en lege fra et annet fagfelt. Målgruppen for disse episodene er LIS i revmatologi, medisinstudenter og kolleger fra andre fagfelt.

Ekspertepisoder: jeg intervjuer en norsk revmatolog som har den aktuelle sykdommen som sitt spesialfelt. Det blir vekt på hypotetiske kasuistikker, med håp om å få et innblikk i ekspertens diagnostiske og terapeutiske tilnærming.

Målgruppen for disse episodene er LIS og spesialister i revmatologi.
Hver sykdom vil ha minst én oversiktsepisode og minst én ekspertepisode.

Jeg har startet med en trilogi av oversiktsepisoder med temaet “immunologi og revmatologi”: immunologisk toleranse, autoimmunitet og autoinflammasjon.
Kommende temaer inkluderer blant annet myositt, spondyloartritt, interstitiell lungesykdom, IgG4-relatert sykdom og glomerulonefritt.
Podcasten er tilleggsmateriale til en kommende norsk lærebok i revmatologi, som jeg skriver med Espen A. Haavardsholm og Øyvind Molberg. Boken skal etter planen utgis av Universitetsforlaget i starten av 2024.
Første sesong av podcasten er finansiert gjennom et stipend fra NRF.

Mer informasjon her: https://etidning.revmatologen.online/.../44-45/2573/606539

Jeg har det redaksjonelle ansvaret for innholdet i podcasten. Alle eventuelle feil er mine egne.
Alle tilbakemeldinger og forslag mottas med takk: jensvikse@gmail.com

Jeg håper dere liker det!