Kurs I - høst 2021

Samfunnsmedisinkurs med tema global helse arrangeres høsten 2021 med digitalt oppstartsmøte 3. november, forberedelser og hjemmearbeid før avsluttende kurssamling på Soria Moria 2.-3 desember. Påmeldingsfrist var 17. oktober. Kurset er fulltegnet.
Soria Moria utsikt

Kurs i global helse arrangeres av Folkehelseinstituttet i samarbeid med Norsam. Kurset går etter ny gjennomføringsmodell og følger samme opplegg som kurs arrangert i første halvår. Dette er Kurs I i spesialistutdanningen. Kurset har digitalt oppstartmøte 3. november, og består av forberedende arbeid, hjemmeoppgaver og kurslitteratur, før avsluttende kurssamling på Soria Moria i Oslo 2.-3. desember. 

Kurs I arrangeres som et parallelt kurs samtidig med Kurs B (Miljørettet helsevern, smittevern, beredskap og planarbeid) og Kurs H (Forskningsmetode og kunnskapshåndtering). Kursene har begrenset deltakerantall (25). I Norsams reviderte kursplan planlegges at samtlige kurs i dette formatet arrangeres to ganger i året (vår og høst). Les mer om revidert kursprogram og nytt kursformat for samfunnsmedisinske kurs her.

Et viktig formål med kurs er faglige diskusjoner og nettverksbygging. Kursdeltakerne oppfordres til aktiv deltakelse og medivirkning. Kursmiddag torsdag 2.12 er å anse som en obligatorisk del av programmet. 

Hovedpunkter:
Kurs I: 30 kurstimer
Antall deltakere 25
Oppstartmøte (digitalt) onsdag 3.11 kl 1430-1600
Start kurssamling torsdag 2.12 kl 1000
Avslutning kurssamling fredag 3.12 kl 1500
Kursavgift kr 5200

Kursprogram, hjemmeoppgaver og litteratur:
Foreløpig program Kurs I Global helse 2021_høst.pdf
Forberedende oppgaver til kurs i global helse 2021_høst.pdf
Litteraturliste_Kurs I_Global Helse 2021.pdf
Kurset er normert til 30 kurstimer. Kurssamlingen utgjør ca 15 kurstimer. Forventet tidsbruk til forberedelser individuelt og gruppe nettmøter vil være ca 15 timer.

Læringsmål og kursgodkjenning: 
- Samfunnsmedisin: Godkjent som obligatorisk kurs for leger i speasialisering med 30 timer etter tidligere regelverk. Anbefalt læringsaktivitet koblet til læringsmål SAM-028, SAM-029, SAM-030 og SAM-031 i ny spesalistutdanning. 
- Allmennmedisin: 30 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen

Praktisk informasjon og påmelding:
Det er felles påmeldingsløsning for Kurs B, Kurs H og Kurs I. Påmeldingsfrist var 17. oktober. Kurset er fulltegnet.

Tildeling av kursplasser skjer etter påmeldingsfristen og fordeling og prioritering skjer ut fra forløp i spesialistutdanningen. Det gis tilbakemelding enten man får plass på kurset eller ikke. Tilbakemelding kan tidligst forventes 20. oktober. 

Ved endringer i påmeldingen, forfall eller andre henvendelser ta kontakt på e-post: kurs.norsam@gmail.com

Kurssamlingen arrangeres på Soria Moria i Oslo
Priser: Konferansepakke med overnatting, lunsj og middag kr 2810.

Karine Nordstrand, kursleder
Henning Mørland, Norsam