Kurs B - 2023 vår

Samfunnsmedisinkurs med tema miljørettet helsevern, smittevern, beredskap og planarbeid arrangeres i første halvår 2023 med digital kursdag 14. februar og avsluttende kurssamling på Soria Moria i Oslo 14.-16.mars. Mer at kurssamlingen for dette kurset er utvidet til tre dager. Påmeldingsfrist var 31. januar, kurset er fulltegnet.
Soria Moria kurs og konferansesenter

Kurs i miljørettet helsevern, smittevern, beredksap og planarbeid arrangeres av Folkehelseinstituttet i samarbeid med Norsam. Kurset går etter ny gjennomføringsmodell og følger samme opplegg som kurs arrangert i 2021-22. Dette er Kurs B i spesialistutdanningen. Kurset har digital introduksjon tirsdag  14.2 og fortsetter med forberedelser og nettbasert gruppearbeid før kurssamling tirsdag 14.3 - torsdag 16.3 på Soria Moria i Holmenkollen i Oslo. Merk at dette kurset har en kurssamling som går over tre dager. 

Kurs B arrangeres som et parallelt kurs samtidig med Kurs C (Folkehelsearbeid) og Kurs I Global helse). Kursene har begrenset deltakerantall (25). I Norsams reviderte kursplan planlegges at samtlige kurs i dette formatet arrangeres to ganger i året (vår og høst). Les mer om revidert kursprogram og nytt kursformat for samfunnsmedisinske kurs her.

Et viktig formål med kurs er faglige diskusjoner og nettverksbygging. Kurset forutsetter aktiv deltakelse og medvirkning i diskusjoner. Kursdeltakerne vil bli delt i grupper som skal arbeide sammen i løpet av kurset. Kursmiddag onsdag 15. mars inngår som en obligatorisk del av programmet. 

Hovedpunkter:
Kurs B: 30 kurstimer
Antall deltakere 25
Oppstartsamling (digital) 14.2 kl 13-16
Start kurssamling tirsdag 14.3 kl 10
Avslutning kurssamling torsdag 16.3 kl 15:30
Kursavgift kr 5800
Dagpakke/lunsj kr 400 pr kursdag. Kursmiddag kr 500

Kursprogram, hjemmeoppgaver og litteratur: 
Foreløpig program og litteraturliste Kurs B 2023_vår.pdf
Detaljert program for kursdagene 14-16. mars på Soria Moria kommer senere.

Kurset er normert til 30 kurstimer, hvorav introduksjonswebinar og kurssamling utgjør ca 25 kurstimer. 

Læringsmål og kursgodkjenning: 
- Samfunnsmedisin: Godkjent som obligatorisk kurs for leger i speasialisering med 30 timer etter tidligere regelverk. Anbefalt læringsaktivitet koblet til læringsmål SAM-024, SAM-026, SAM-027, SAM-032, SAM-033, SAM-035, SAM-036, SAM-037, SAM-038, SAM-039 og SAM-040 i ny spesalistutdanning. 
- Allmennmedisin: 30 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen
- Arbeidsmedisin: 10 timer som valgfritt kurs i videre- og etterutdanning

Praktisk informasjon og påmelding: 
Det er felles påmeldingsløsning for Kurs B, Kurs C og Kurs I.

Påmeldingsfrist var tirsdag 31. januar 2023. Tildeling av kursplasser skjer etter påmeldingsfristen, og fordeling og prioritering skjer ut fra forløp i spesialistutdanningen. Det gis tilbakemelding enten man får plass på kurset eller ikke. Tilbakemelding sendes ut i i slutten av uke 5.

Ved endringer i påmeldingen, forfall eller andre henvendelser ta kontakt på e-post: kurs.norsam@gmail.com

Kurssamlingen arrangeres på Soria Moria i Oslo


Velkommen på kurs!

Tone Bruun og Silje Bruland Lavoll, kursledere 
Henning Mørland, Norsam