Kurs F - 2023 vår

Samfunnsmedisinkurs med tema administrasjon og ledelse arrangeres våren 2023 med digitalt oppstartsmøte 5. januar og avsluttende kurssamling i Legenes hus i Oslo 26.-27. januar. Dette er Kurs F i spesialistutdanningen. Kurset er fulltegnet, påmeldingsfrist var 14. desember 2022.
Utsnitt av Fasade Legenes hus. Foto: Legeforeningen
Legenes hus

Kurs i administrasjon og ledelse arrangeres av Norsam i samarbeid med Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Kurset går etter ny gjennomføringsmodell og følger samme opplegg som kurs arrangert i 2021-22. Dette er Kurs F i spesialistutdanningen. Kurset har digitalt oppstartmøte torsdag 5.1 og fortsetter med gjennomføring av forberedelser og oppgavelevering i tiden frem mot kurssamling torsdag 26.1 - fredag 27.1. Kurssamlingen er i Legenes hus i Oslo sentrum.

Kurs F arrangeres som et parallelt kurs samtidig med Kurs G (Kommunikasjon og formidling, rådgivning og samhandling). Begge kurs har begrenset deltakerantall (25). Etter Norsams reviderte kursplan gjennomføres samtlige kurs i dette formatet to ganger i året (vår og høst). Les mer om revidert kursprogram og nytt kursformat for samfunnsmedisinske kurs her.

Et viktig formål med kurs er faglige diskusjoner og nettverksbygging. Kursdeltakerne oppfordres til aktiv deltakelse og medivirkning. Kursmiddag torsdag 26.1 inngår som en obligatorisk del av programmet. 

Hovedpunkter:
Kurs F: 45 kurstimer
Antall deltakere 25
Oppstartmøte (digitalt) torsdag 5.1 kl 15-16
Start kurssamling torsdag 26.1 kl 10
Avslutning kurssamling fredag 27.1 kl 16 
Kursavgift kr 6000
Dagpakke/lunsj kr 350 pr kursdag. Kursmiddag kr 450.

Kursprogram, hjemmeoppgave og litteratur: 
Kursprogram med kurslitteratur og kursoppgaver er publisert på kursets nettside hos Insitutt for helse og samfunn, UiO 

Læringsmål og kursgodkjenning: 
- Samfunnsmedisin: Godkjent som obligatorisk kurs for leger i speasialisering med 45 timer etter tidligere regelverk. Anbefalt læringsaktivitet koblet til læringsmål SAM-010, SAM-011, SAM-012, SAM-020, SAM-021, SAM-022, SAM-023, SAM-024, SAM-025 og SAM-027 i ny spesalistutdanning. 
- Allmennmedisin: Godkjent som valgfritt kurs med 30 timer.
- Arbeidsmedisin: Godkjent som valgfritt kurs med 8 timer.

Praktisk informasjon og påmelding:
Det er felles påmeldingsløsning for Kurs F og Kurs G. Påmeldingsfrist var 14. desember. Tildeling av kursplasser skjer etter påmeldingsfristen. Fordeling og prioritering foretas ut fra forløp i spesialistutdanningen. Det gis tilbakemelding enten man får plass på kurset eller ikke. Tilbakemelding ble sendt ut i slutten av uke 50.

Kurssamlingen arrangeres i Legenes hus i Oslo sentrum. Merk at det ikke er fellesbestilling av hotell til dette kurset. Kursdeltakere som har behov for hotellovernatting må bestille dette selv. 

Ved endringer i påmeldingen, forfall eller andre henvendelser ta kontakt på e-post: kurs.norsam@gmail.com

Velkommen på kurs!

Terje P Hagen, kursleder
Henning Mørland, Norsam