HPV-test ikke avgjort ?

Debatten fortsetter. Kollega Bjørn Westre i Ålesund viser i et innlegg i siste Dagens Medisin til at høringsuttalelsene fra patologiavdelingene må tillegges vekt og at premature konklusjoner er å anse som løftebrudd.

Innlegget fra Westre kan du finne her.Også Sveinung Wergeland Sørbye uttaler seg i samme nummer. Fra Sveinung viderebringer vi også orienteringen om at mange av høringssvarene om HPV-testing mm er tilgjengelige på nett, på departementets hjemmeside.  Bioteknologinemnda har lagt ut sin egen

Sveinung W Sørbye har også oppsummert uttalelsene. Hans sammendrag av høringssvarene finner du som vedlegg til høyre på siden.

Det har versert rykter om at takstendringen, som skulle finne sted fra 1. juli allerede, skulle utsettes, men i følge Sykepleien.no er dette dementert av departementet.

Når det gjelder våre naboer: Vi har tidligere sendt ut høringsutkastet til oppdaterte danske retningslinjer om screening, der HPV-test diskuteres. Disse vedlegges også, se til høyre. I Sverige har de ingen nasjonale retningslinjer, men fra Sveinung har vi fått tilsendt retningslinjer fra Östergötland (Linköping og Norrköping). Disse finer du også til høyre.

 Så langt om HPV. God lesing i sommervarmen!

sol og sky