På besøk i Newcastle

Med reisestøtte fra DNP dro nevropatologen Sverre Torp for to uker fra Trondheim til Newcastle. Vi gjengir hans reisebrev, der han bl.a. forteller at universitetssykehuset der patologen også holdt til, snart skal flytte fra lokalene på bildet. Sannsynligvis til mindre pittoreske omgivelser!
Og følg med; snart er det utlysning igjen: Stipendmidler har de siste årene vært utlyst med søknadsfrist 30. januar. Retningslinjene finner du under Forskning.

Hospitering ved Institute of Ageing and Health og Universitetssykehuset i Newcastle  upon Tyne januar 2013
Reisebrev fra Sverre Torp, St. Olavs hospital.

En kald januardag 2013 satte jeg meg på flyet til Newcastle for å hospitere der i to uker ved Institute of Ageing and Health og ved nevropatologisk seksjon på universitetssykehuset.  Min vert var Prof. Johannes Attems.  Han han har ansvaret for hjernebiobanken og driver forskning på nevrodegenerative sykdommer

Første uken deltok jeg for det meste i tumordiagnostikken på sykehuset der vi så på kasus i flerhodemikroskop, både frysesnitt og vanlige prøver.  Jeg var også med på et par klinisk-patologiske møter innen nevroonkologi og muskel.  Den andre uken var jeg mest på instituttet og fikk en gjennomgang av demensdiagnostikk og hvordan en hjernebiobank fungerer.  (På bildet professor Johannes Attems i døra til biobanken med frysere. Rommet var også lager for parafinblokker)

Videre var det en konferanse i regi av instituttet der phd-studenter la fram sine prosjekt.  I tillegg hadde jeg tid til å lese artikler og drive litt skrivearbeid.  Det ble jo litt sosialt og kultur også med middag ute med kolleger, musikk og bl.a. besøk i Durham og den kjente katedralen der (på bildet nedenunder).

Katedralen i Durham


Dette oppholdet var gull verdt og var et deilig avbrekk i en ellers travel hverdag.  Jeg lærte mye nyttig og på mange måter var dette en form for videre- og etterutdanning for meg, og jeg kommer til å ta flere slike studieopphold.  Jeg kan bare på det sterkeste anbefale slike turer. Og sist men ikke minst må jeg takke DNP som sponset litt av turen gjennom reisestipendet.

 Utsikt fra hybel

Utsikt fra hybel

 Bilde: Utsikt fra hybelen med skikkelig uvær. Det blåste tvers igjennom veggene og var rimelig kaldt i leiligheten!