Pediaterdagene 2023

Velkommen til Pediaterdagene Ahus/OUS 2023 i Oslo, 18.-20. januar. Vi ser fram til et realt fysisk møte på selveste Soria Moria!
Teaser

Barneavdelingene ved Ahus og Oslo Universitetssykehus har satt sammen et variert og spennende program som starter onsdag 18. januar med forkurs for LIS og SPISS-kurs. Temaet for LIS-kurset er luftveisinfeksjoner (bronkiolitt, ventilasjonsstøtte, hva man skal og ikke skal gjøre). SPISS-kurset handler om barnepalliasjon. Detaljert program finner du på nettsidene.

Påmelding

På onsdag ettermiddag er det offisiell åpning av Pediaterdagene etterfulgt av en bolk om asfyksi, hypoksisk-iskemisk encefalopati, hypotermibehandling og utfall. Etterpå samles vi til «Get together» på Scandic Holmenkollen Park. Det ryktes om muligheter for karaoke og hyggelig samkvem med uforutsigbar og ufaglig prat….

Torsdag 19. januar starter med Frie foredrag. Så følger en sesjon med hovedtema «Langsynt pediatri»: Hvordan går det egentlig på sikt med barn som lever opp etter alvorlig eller kronisk sykdom? Etter pårørendeerfaringer om livets sluttfase og interessegruppemøter blir det en helaftens festmiddag på Soria Moria.

Til de Frie foredragene oppfordres alle, og spesielt LIS, til å sende inn abstrakt og kjempe om prispenger på henholdsvis 10 000,- for beste vitenskapelige foredrag, 5000,- for beste “frie foredrag” og 5000,- for beste kvalitetsforbedringsprosjekt. Sistnevnte er en nyopprettet pris og vi håper den kan stimulere til mange bidrag. Det er kun LIS som konkurrerer om pris.

Nødvendig info om abstrakt til frie foredrag. - Frist mandag 12. desember.

Fredag 20. januar har internasjonalt snitt, med hovedtemaet «Persisterende symptomer». Leder av den ukrainske barnelegeforeningen formidler sterkt om barn i krig og konflikt, og hvordan barneleger i Ukraina jobber i vanskelige tider.

Til slutt får vi høre om aktuell forskning ved Ahus og OUS, før felles bussavgang til Oslo sentrum.

Fullt program

Påmelding