Foredrag med Ole Petter Hjelle på Høstmøte 2019

Sterk hjerne med aktiv kropp – hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet.
Tenk deg at det eksisterte en enkel, bivirkningsfri behandling som gjorde at du ville leve et lengre og bedre liv. En behandling som reduserte risikoen for hjerteinfarkt, diabetes, kreft, depresjon og demens.
Sterk hjerne med aktiv kropp – hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet
Foredrag med Ole Petter Hjelle: Sterk hjerne med aktiv kropp – hvordan hjernen vår påvirkes når vi er i aktivitet

Den ville i tillegg gi deg bedre hukommelse, bedre stressmestring, øke kreativiteten din og sannsynligvis gjøre deg mer intelligent. Dette høres for godt ut til å være sant. Men, denne behandlingen finnes, og vi har kjent til den i tusenvis av år. Jeg snakker om fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet er gunstig for så og si alle hjernens funksjoner. En gåtur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50%. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen. Hjernen vår er sannsynligvis det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Vi kan si det så enkelt som at hjernen vår er helt avhengig av fysisk aktivitet for å fungere optimalt. Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens. Ole Petter gir en innføring i vår fantastiske hjerne og forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form.

I tillegg snakker jeg en del om gvordan vi leger kan hjelpe pasientene til livstilsendring. Jeg tror ikke det holder med snakk- for å endre livsstil. De aller fleste vet hvor viktig det er å bevege seg-problemet er å komme seg ut. Jeg bruker eksempler fra en mosjonsgruppe jeg startet ved legekontoret vårt i 2014, hvor vi trener med pasientene. Vi har fulgt opp 50 pasienter tett og sett hvordan mer fysisk aktivitet har påvirket deres fysiske, mentale og kognitive helse. Og livskvalitet.