Hjerneuken uke 47 i 2022

Årets hjerneuke er uke 47. Vi oppfordrer alle kolleger til å bidra med å vekke interessen for faget vårt, og håper at vi også i år vil se alt fra åpne populærvitenskapelige forelesninger til stand med hjernequiz på det lokale torget.

Del på den kompetanse og kunnskap dere besitter med journalister og media, få gjerne hjelp av formidlingsavdelingen lokalt på eget sykehus eller i Legeforeningen.

Vi i styret mottar gjerne meldinger om hva som skjer der hvor du er! Send oss gjerne også et fint bilde til nettsiden.

Arrangementer og mediasaker:

1) Digitalt møte om hodepine i anledning Hjerneuken 2022. Mandag 21.11.22 kl. 18-20 som hybridmøte i Store auditorium på OUR Rikshospitalet og som webinar på Zoom. Møtet arrangeres av Hodepine Norge og Oslo universitetssykehus.

2) Åpent møte om hjerneslag på OUS torsdag 24.11.22 kl. 18-20 i store auditorium på OUS Rikshospitalet/Zoom.

3) Åpent møte om søvn, hjernerystelse og migrene. Tirsdag 22. nov, kl. 18-19.30, Thon Hotel Oslofjord, fysisk eller digitalt deltagelse. Det holdes tre foredrag: "Om søvn og søvnens betydning for god helse" ved Kristine Gjendemsjø (nevrolog), "Om hodepine/migrene" ved Aud N. Dueland (nevrolog og hodepinespesialist) og "Hjernerystelse - og veien tilbake til en normal hverdag" ved Aud Nome Dueland (spesialist i nevrologi) og Martin Herneblad-Due (kiropraktor), begge med spisskompetanse i utredning og behandling av hodepine og hjernerystelse. På Facebook: https://fb.me/e/2bzg372JI. Påmelding: Åpent møte om søvn, hjernerystelse og migrene | Sandvika Nevrosenter (lhl.no). 

4) Hjerneuken i media: NRK - "Sølvi (44) fikk hjerneslag etter intens hodepine – lå i koma i fire uker".

5) Hjerneuken i media: NRK Radio - "Ekko". "Hjerneslag hos kvinner er annerledes".  Tid: 57:00.

6) Hjerneuken i media: Mitt Lørenskog - Lastebilsjåføren stusset over at Ann-Kristin (54) ikke kom ut av huset for å møte ham. Det reddet trolig livet hennes. Bak betalingsmur!

7) Hjerneuken i media: Mitt Lørenskog - Tre måneder etter at Ivar (70) fikk operert inn chipen, varslet den om at noe var galt med hjertet hans. Bak betalingsmur!

8) Hjerneuken i media: NRK Radio - "Hordaland i dag". NNF-leder Jana Midelfart Hoff stiller til intervju. Tid: 02:30:55.

9) Hjerneuken 2022 på Legeforenings YouTube-kanal! Se video her! Varighet: 04:46.