Informasjon for foredragsholdere, ordstyrere og moderatorer

Frie foredrag skal fortsatt være 8 minutter og med to minutter avsatt til spørsmål. Spørsmål sendes inn skriftlig på chatten. Foredragene kringkastes med 12 sekunders forsinkelse slik at ingen rekker å løpe nakne forbi i bakgrunnen. Blant annet fordi det er vanskelig å være usynkron med andres PC / Mac / mobil, må alle som skal holde foredrag sitte for seg selv på eget rom og på egen PC / MAC. Hvis man ønsker at andre skal sitte sammen med seg, kan ikke denne personen være pålogget sin egen maskin. Dette for å unngå dårlig lyd og bilde.

Hvis noen ønsker at veileder eller andre skal være tilgjengelig for spørsmål etter et fritt foredrag er det bare å gi beskjed om dette og så får vi koplet opp vedkommende med video. Det kan være video på opp til 20 personer samtidig under en sesjon. Resten må kommunisere via skriftlig chat.

Her kommer oppskriften for foredragsholdere på årets Høstmøte:

Symposier holdes på Stage – Hovedscenen

Skal du holde foredrag i et symposium gjør du som følger (NB! OSTRC følger punkt 2):
Logg inn med brukernavn (e-postadresse) og passord. Når dere er registrert og det nærmer seg får dere som skal holde foredrag på hovedscene (Stage) en link, som bringer deg rett inn i et område som kalles «Backstage». Det samme gjelder for moderatorer/møteledere. Da er du ennå ikke «live». Her møter du alle som skal være på scenen, samt en teknikker. Gjør foredraget ditt klart (bruk helst Powerpoint eller Keynote). Når det er din tur settes scenen først opp der du deler din skjerm og kamera, før du går «live».

Alle andre blir tilhørere og kan stille spørsmål underveis gjennom chaten. Moderator plukker opp spørsmålene.

Frie foredrag holdes i Sessions – Sesjoner

Har du sendt inn et abstract og skal presentere dette i Frie Foredrag gjør du som følger:

Du logger deg inn med brukernavn (e-postadresse) og passord. Da kommer du til resepsjonen. 5 minutter før oppstart går du inn i «Sessions» (margen til venstre) og finner din sesjon. Nummer på foredraget og navnet ditt skal stå på den sesjonen du skal inn i. Det samme gjelder for moderatorer/møteledere. Trykk på denne og aktivere kamera og mikrofon (som et vanlig Zoom-møte). Gjør foredraget ditt klart (bruk helst Powerpoint eller Keynote) og når det er din tur deler du skjerm og starter foredraget.

Alle andre blir tilhørere og kan stille spørsmål underveis gjennom chaten. Moderator plukker opp spørsmålene.

Hvis tid kan man tilslutt ha en debatt der tilhørere logger seg på for live debatt. Max 20 stk. med kamera/mic om gangen, følg ordstyrer.