Anmeldelse av den store legefesten

Obstetriske menn

 

Fredagen i uke 4, har etter hvert blitt en viktig merkedag for medlemmene i Rogaland Legeforening. Denne gangen var det selveste kvinneklinikken ved SUS som stod som arrangør av legefesten. 238 ivrige festleger hadde meldt seg på. Kanskje var det fordi de ønsket å få kastet et blikk på The Golden Labias? Kanskje ønsket de å bli berørt av Obstetriske Menn? I alle tilfelle var det en vakker bukett av Rogalands fineste som møtte opp på Atlantic denne vakre vinterkvelden.

 

Deltakerne ble møtt med et glass musserende, før en ble ledet gjennom en vakker vaginalsk kreasjon av ballonger. Deltakerne fikk mulighet til å forevige aftenen i en fotoboks. Lite visste en at bildene siden ville bli kringkastet for de ganske deltakere på storskjerm…

 

Kjolene

Årets fest hadde ikke noe oppgitt tema eller dress code. Deltakerne sparte likevel ikke på verken pomp eller prakt.

 

Maten

Arrangørene hadde denne gang valgt bort bordservering, og gått for en buffetløsning. Det var et smörgåsbord med alle slags kostelige retter. En spennende vri, var å servere «nedfallsfruktene» fra asfalten utenfor Bevvå en lørdagsnatt (se bilde 1). Kun de mest vegetariske tøffingene og noen fra patologen, våget seg på denne retten.
Bevvå surprise

 

Drikken

Tradisjonen tro, ble det skålet i sprudlevann ved ankomst. Syd-Vesten fikk dessverre ikke med seg opphavslandet til velkomstdrinken. Det er imidlertid rimelig sikkert at det ikke dreiet seg om sekt fra Rüttgers Club (noe jeg tror alle – bortsett fra våre germanske kollegaer - kan være glad for).

I baren, utover kvelden, måtte bartenderne jobbe for føda, mens Radisson-eierne kunne smile hele veien til banken. 5-6x polpris lar seg absolutt høre…

 

Bandet

Kvinneklinikken ville ikke nøye seg med bare et musikalsk nummer. Kornettkvartetten The Golden Labias blåste det hele i gang, med blant annet en nydelig tolkning av Bill Contis: «Gonna fly now» - mest kjent som temasangen fra Rocky.

Obstetriske menn, er lite kjent utenfor gynekologiske kretser, men har visst drevet med obstetrisk riffing i en årrekke. Frontfigur Ragnar Kvie Sande satte tonen allerede i starten, ved å fastslå det åpenbare; Stavanger er Vestlandets hovedstad. Med ett ble Helse Vests overføringer til Helse Stavanger HF ytterligere redusert. Obstetriske menn stilte med flere egne tolkninger på flotte rockelåter, men også noen originale nummer. I en av låtene ble det hevdet at: «Størst av alt, er obstetrikken». Men, Sande, hvor hadde obstetrikerne vært uten sirlig utfylte svangerskapsjournaler fra samvittighetsfulle fastleger?

 

Underholdningen forøvrig

Thespianerne fikk også sitt. En gripende historie om Chlamydius og Flatulus ble framført av glade amatører. Stykket kunne tolkes på så mange plan…

 

Atmosfære

Why change a winning team? Atlantic hall med småbord. Elegant, enkelt.

 

Oppgaveoverføring

Det er en kjensgjerning at første- og andrelinjetjenesten ikke kan samhandle uten at det overføres oppgaver fra spesialisthelsetjenesten. Dagens kanskje mest overraskende oppgaveoverføring, stod Marit Halonen Christiansen og Cecilie Fredvik Torkildsen for. De overrakte The Golden Vagina Award til undertegnede. Heldigvis har vi lang erfaring med å håndtere alle oppgaver sykehusene kaster på oss. Selvsagt skal vi fastleger arrangere legefesten 2021. It will be the best legefest ever.

 

Totalinntrykk

Kvinneklikken, dere gjorde - som dere hadde skrevet på skyggeluene – legefesten great again (har den ikke alltid vært det da?). Jeg gir festen 5 p-staver.

 

Peter Christersson