Medhum 30 år

I 2021 var det hele 30 år siden Medisinstudentenes humanitæraksjon (Medhum) ble til. Medhum er en del av Norsk medisinstudentforening (Nmf), og har siden oppstart samlet inn over 24 millioner kroner til primærhelse- og forebyggende arbeid i lav- og mellominntektsland verden over. Som Norges største studentdrevne humanitæraksjon mobiliserer vi et stort antall norske medisinstudenter fra universiteter i inn- og utland i arbeidet med globale helseutfordringer. Medhum har gått av stabelen annethvert år siden 1991, og i 2022 skal vi sammen med UNICEF bidra til at barn i Elfenbenskysten (Cote D’Ivoire) får bedre hygiene og sanitærforhold på skolene, rent vann og trygge oppvekstvilkår. Dette gjøres ved å utnytte en av verdens største miljøutfordringer: plast!

30-årsdagen i 2021 måtte selvfølgelig feires! Det ble arrangert veldedighetsløp i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim, og det ble samlet inn over 285 000 kr! I Oslo og Bergen ble det arrangert bursdagsmiddag med stor suksess.
Medhum Oslo sin bursdagsmiddag
Medhum Oslo sin bursdagsmiddag

Veldedighetløp i Bergen
Veldedighetsløp i Bergen

Lyst på ski fra Northug, joggesko fra Karstein Warholm? 30-årsdagen til Medhum ble avsluttet med en nasjonal auksjonsuke. Vi har gått hardt ut og brukt alt vi har av kontakter, og utover det har vi kontaktet alle vi har fått tak i. Kjendiser fra hele landet har donert ulike objekter, blant annet fikk vi tak i drakten til Erling Braut Haaland, ski og staver fra Petter Northug, tennis racket fra Casper Ruud, joggesko fra Karstein Warholm og mye mer! Aksjonen ble svært vellykket, og vi klarte totalt å samle inn over 56 000 kr!

Amalie Fagerli Tegnander (leder av Medhum) med auksjonsobjektene
Amalie Fagerli Tegnander (leder av Medhum) med auksjonsobjektene

Genseraksjonen ble først gjennomført i 2018, og siden har genseraksjonen blitt en del av Medhum. Genserne som vi har hatt til nå, har fått mye oppmerksomhet fra både kjendiser og politikere som ønsker å støtte aksjonen. Årets aksjonsgenser er under produksjon, og vi i Medhum gleder oss enormt mye til å vise dere den!

Til tross at vi står midt oppi en pandemi, håper vi å kunne sette en ny innsamlingsrekord!

Nå nærmer aksjonsuken seg sakte men sikkert, og de siste brikkene legges på plass. Vi vil gjennomføre en rekke arrangementer utover våren og frem mot aksjonsuken i september for å være synlige, samle inn penger og ha det gøy sammen. Vi håper dere vil være med på reisen mot tidenes innsamlingsrekord!