Rogaland legeforening

Lokalforening

2022

Yngsterepresentant Helse Vest

Yngsterepresentant Helse Vest som representant for LIS1 21-23
Beanca Grottenberg
9. mai 2022
Carlin Sparchholz, foto Kristin Ølfarnes Storhaug
Carolin Sparchholz, foto Kristin Ølfarnes Storhaug

Hvem er Yngsterepresentant i Helse Vest?

Mitt navn er Carolin Sparchholz og jeg jobber som LIS3 ved nevrologisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus. Jeg var ferdigutdannet ved UiB våren 2020 og har siden hatt LIS1 i Haugesund og distrikttjeneste på Voss. Yngsterepresentant ble jeg høsten 2021, og før dette var jeg tillitsvalgt for LIS1 i Helse Fonna.

 

Hva gjør en Yngsterepresentant?

Totalt er vi 4 yngsterepresentanter, en for hver helseregion. Vervet går over 2 år, for min del fra høsten 2021 til høsten 2023. I min rolle som Yngsterepresentant fungerer jeg som tillitsvalgt for alle LIS1 i distrikt i Helse Vest. Vervet medfører at jeg sitter i landsrådet til YLF, hvor jeg også har stemmerett. Jeg representerer slik alle LIS1-leger i min helseregion.

 

Motivasjon for vervet?

Jeg har lenge vært opptatt av yngre legers rettigheter i arbeidslivet, og det føles derav naturlig å påta seg et verv som tillitsvalgt. Jeg har lenge hatt ønske om å kunne bruke min stemme på et høyere plan, i håp om at jeg kan bidra til en bedre fremtid innenfor yrket for mine kollegaer.

 

Hvilke saker er du opptatt av?

En god work-life-balance er noe jeg er lidenskapelig opptatt av. I dette inngår temaer som redusert arbeidsbelastning og levelige vaktplaner. Videre ønsker jeg også at legegruppen som helhet får bedre kunnskap om rettighetene vi har i arbeidslivet, slik at vi ikke lar oss utnytte. Dette gjelder spesielt for gruppen gravide leger som stadig vekk må ta unødvendige kamper med arbeidsgiver.

 

Dine samarbeidspartnere i Helse Vest?

Lokale tillitsvalgte ved de ulike foretakene, foretakstillitsvalgte og de andre yngsterepresentantene. Som er tillitsvalgt er man også potensielt i kontakt med flere av arbeidsgiverne.

 

Når og hvordan tar man kontakt?

Er du LIS1 i distrikt og har spørsmål angående rettigheter knyttet til lønn, veiledning, graviditet/amming, beordring? Da er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på e-post (yngste.hv@legeforeningen.no) eller melding/ta en uforpliktende prat (mobil: 94185532).