I all beskjedenhet: Rogaland Legeforening leverer – igjen

Årsmøtet til Rogaland Legeforening har vært en happening så lenge en kan huske. Gode faglige innlegg, førsteklasses sponset mat og spennende underholdning har vært kjennemerker For ikke å glemme kveldens pièce de résistance, selve årsmøtet.
June Kommune underholder

Når det er valg på nytt styre, er det ekstra spennende. Vil valgkomiteens harde arbeid føre til valg med akklamasjon, eller kommer det benkeforslag til gisp fra forsamlingen? Tidligere har en hatt mulighet for å melde seg på kun til festmiddag, og droppe selve årsmøtet. I år prøvde vi en ny vri; bindende kobling mellom årsmøte og festmiddag. Hvordan ville dette slå ut?

Det korte svaret er: Veldig bra. Hele 78 medlemmer møtte opp til både årsmøte og middag. På sistnevnte kom det til drøyt 30 ledsagere.

Gildet fant sted på Stavanger konserthus fredag 2. juni. Kvelden startet med et kulturelt innslag. Husorganist Nils Henrik Asheim spilte gjennom 4 låder (som Sigvart Dagsland ville sagt), inkludert et nydelig stykke av Bach. Neste del av programmet, var foredrag ved statsforvalter Bent Høie. Høie var, som kjent, tidligere helseminister, og er den statsråden som har holdt ut lengst i denne posisjonen – hele 8 år. Både partifeller og opposisjon er nok enige om at Randabergguten gjorde en solid figur i embetet, selv om det selvsagt er flere ting som kunne blitt gjort annerledes.

Som foredragsholder gjorde han utvilsomt et særs godt inntrykk. Sine 10 leveregler som helseminister kan godt bli plukket opp av hans etterfølger… Høie høstet velfortjent ros og applaus etter foredraget, og ble premiert med en utgave av det ekstremt eksklusive landsstyrenummeret av bladet Lunch. Bent Høie mottar Lunch fra Peter Christersson

Selve årsmøtet holdt som vanlig høy kvalitet. Møteleder Åsmund Heggheim loste oss trygt gjennom de ulike temaene. Mange var spente på valget, og Heidunn hadde trykket opp posevis med stemmesedler i tilfelle skriftlig valg ble påkrevet. Valgkomiteen hadde imidlertid gjort solid arbeid, og komiteleder Kari Erslands forslag gikk rett hjem hos årsmøtet. Som Anne Mathilde Hanstad er kjent for å si: «Årsmøtet har alltid rett». Jeg takker for tilliten, og er glad for å få med meg hva som ser ut som et særs kompetent styre de neste to årene.

Ivar Halvorsen ble tildelt årets ærespris – les om dette i en annen sak i bladet. Dette var åpenbart en populær avgjørelse, og Ivar høstet stående applaus fra en samlet sal.
Ivar Halvorsn, æresprisvinner 202

Etter et tungt faglig program, var det tid for mingling med noe godt i glasset og siden festmiddag. En utrolig vakker bukett av Rogalands leger og deres bedre halvdeler stilte i finstas og med godt humør.

Kveldens meny bestod av kveitechevice med chilimajones, syltet ingefær og vårløk, til hovedrett rosastekt storfe med brokkolini, sellerirotkrem og peppersaus, og avslutningsvis sjokolade cremaux. Alt servert med nydelig drikke. Et særs vellykket taffel, hvor jeg personlig holder forretten som høydepunktet.

Det var selvsagt også underholdning under middagen. Leder av Rogaland Legeforening holdt tale, som kan leses her i bladet. June Kommune hadde funnet noe avspaseringstid (et for oss ukjent fenomen) i sitt tettpakka program, og underholdt med gode historier og sanger. Fantastisk morsomt!

Åsmund Heggheim
Åsmund Heggheim stilte igjen opp med sitt musikalske vitnesbyrd om livet som fastlege, og Marie Skontorp hadde hele roen som kveldens takk-for-maten-taler.
Takk for maten tale ved Marie Skontorp

Folk ville rett og slett ikke gå hjem denne kvelden, heller ikke de som skulle løpe Energistafetten for sin arbeidsgiver neste dag. Lokalforeningen skal legge opp til gode møteplasser for kollegaer på tvers av spesialitet og geografisk lokalisasjon. Vi skal bli kjent og kose oss sammen. Så i all beskjedenhet: Rogaland Legeforening leverer – igjen. Vi ses på neste årsmøte!