Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Polen

Studere medisin i Wrocław

Wrocław er den fjerde største byen i Polen med ca. 640 000 innbyggere. Byen ligger sørvest i Polen omtrent midt i mellom Berlin og Krakow.
Bilde av Wroclaw

Det medisinske universitetet (Akademia Medyczna we Wrocławiu im. Piastów Śląskich) ble startet 14. november 1945. Selv om universitetet er ganske ungt, er byen preget av en rik medisinsk historie. Flere kjente leger har gjennom tiden arbeidet og levd i Wroclaw, deriblant Alois Alzheimer, Robert Koch (nobelprisvinner 1905) og Paul Erlich (nobelprisvinner 1908).

Medisinstudiet er som på de fleste steder et 6 årig studium. De første årene er det stort sett teoretiske fag, men fra 3. året er man stadig mer på sykehusene. Det er tidvis ganske tøft, mye lesing og teorien må terpes mye på. Det positive er at man sitter igjen med mye kunnskap! Studentmiljøet i Wroclaw er i stadig vekst. For tiden åpnes det flere frivillige studentklubber innenfor enkelte felt av medisinen hvor man kan engasjere seg, lære fra hverandre og å være med på aktuelle situasjoner blant annet på akuttmottaket og på operasjonssalen. Det er et hyggelig og internasjonalt studentmiljø.

I begynnelsen av studiet bor man gjerne på et studenthjem, og her blir man lett kjent med andre. Etter hvert velger mange å flytte ut herfra, men det er et fint sted å begynne for å bli kjent. Den første måneden har man introduksjonskurs i kjemi, fysikk og polsk.

Wroclaw er en koselig by med mange studenter. I sentrum ligger hovedtorget (Rynek) med mange restauranter, cafèer og utesteder. Det er lett å komme seg til Wroclaw med fly fra Norge; Ryanair flyr fra (Oslo) Rygge og Wizzair fra Torp. Det er også billig å være student i Wrocław, standarden er stort sett like bra som i Norge og man får mer for pengene! Levekostnadene er lave og det er gode muligheter for å gå ut og spise eller gjøre andre aktiviteter uten at det koster alt for mye.

Szczytnicki parken- Den japanske hage

Szczytnicki parken- Den japanske hage