Studere medisin i Pamplona

Pamplona er en by i Nord-Spania med over 200 000 innbyggere.  Den ligger omlag fire timers kjøring fra både Madrid og Barcelona.  Pamplona er ​​hovedstaden i delstaten Navarra.  Det er en moderne og innbydende by hvor man kan nyte mange hyggelige øyeblikk som å rusle mellom flere hundre års gamle bymurer, hvile i parker og terrasser, nyte deilige «pintxos» - som tapas kalles her - i den livlige gamlebyen, besøke monumenter med historie, shoppe og mye mer.  I tillegg gjør den geografiske beliggenheten det ideelt å kjenne hele regionen.  Rundt Pamplona finner man mange naturperler som byr på et rikt og vakkert friluftsliv.  Pamplona ligger også som et strategisk knutepunkt for den berømte pilgrimsveien til Santiago de Compostela.
Om man foretrekker sjøen, så er det under en times kjøretur til kystbyen San Sebastian. Skiløypene ligger en times kjøring inn i Pyrineene. 

Det Medisinske Fakultetet på Universidad de Navarra ble grunnlagt i 1954, bare to år etter åpningen av universitetet. Både det Medisinske Fakultetet og Universidad de Navarra er anerkjent på rangeringer som «QS Ranking», hvor det er beregnes som det beste universitetet i Spania når det gjelder jobbmuligheter etter endte studier.  «Times Higher Education» fra 2021 rangerer universitetet som det fjerde beste universitetet i Europa innen undervisningskvalitet.

Gruppe i samtale
Foto: Univeridad de Navarra

Graden i Medisin består av 360 studiepoeng fordelt på seks akademiske år. En ny læreplan ble lansert i 2020 i samarbeid med Harvard University. Dette er en integrert læreplan basert på fire hovedpilarer.  Grunnlegende vitenskap integrert i klinisk vitenskap fra det første til det sjette studieåret.  Medisinsk praksis fra det første studieåret.  Nye undervisningsmetoder som «Flipped Classroom» eller «Problem Based Learning», og en forskningsprofil, som er et grunnleggende kjennetegn ved en dyktig lege.

Læreplanen inkluderer mange timers trening med kliniske rotasjoner i løpet av de forskjellige studieårene, og inkluderer et fullt roterende år i løpet av det tredje studieåret.  Fakultetet har også et eget simuleringssenter hvor studentene gjennomfører praksis fra og med det første året.

Fakultetet tilbyr et internasjonalt studieprogram hvor studentene har alle forelesninger på engelsk det første året.  Derfor, om du ikke kan spansk, kan du også velge Universidad de Navarra.
En annen fordel med det internasjonale programmet er utvekslingsavtalene man har med over 30 universiteter i andre land.  Noen eksempler er: Harvard University, Georgetown, Karolinska Institutet, Heidelberg og Columbia.  I tillegg, kommer det gjesteforelesere fra sykehus og universiteter som Mayo Clinic eller Rochester University, som også underviser fag på engelsk.

Universidad de Navarra har sin egen biomedisinske campus.  Dette består av Det Medisinske Fakultetet, hvor det undervises teoretiske klasser, seminarer og mer.  Klinikken «Clínica Universidad de Navarra», anerkjent blant de 50 beste sykehusene i verden, akkreditert av «Joint International Commission» i USA, og hvor studentene gjør det meste av praksis.  Til slutt, forskiningssenter «CIMA» - Center for Applied Medical Research der studentene får gjennomføre og følge forskningsprosjekter.  De forskjellige bygningene ligger samlet, og det er derfor enkelt og raskt å flytte fra en plass til en annen.  Takket være denne biomedisinske campusen får man et mer globalt kunnskapsbilde om hva medisin innebærer.

Foto: Universidad de Navarra

Universidad de Navarra er en institusjon med stor internasjonal representasjon, siden et stort antall av studentene kommer fra forskjellige deler av verden.  Derfor får man som utenlandsk student ved det medisinske fakultetet verktøyene og den beste behandlingen for å dekke de ulike behov som oppstår til enhver tid.  Fakultetet har   veileder som har ansvaret for å hjelpe studentene både i studetiden ved universitetet, og når de forlater det og flytter.

Som nevnt, det medisinske fakultetet ved Universidad de Navarra er partner og jobber tett med noen av de beste medisinske undervisningsinstitusjoner og universitetssykehus i verden.  Disse strategiske relasjonene fokuserer på institusjoner i Europa og Amerika. Gjennom disse avtalene legger International Relations Service til rette for utveksling av både våre studenter som ønsker å gjøre en del av studiene sine ved universiteter i andre land, så vel som studenter eller kandidater fra andre universiteter som ønsker å komme til våre sentre.

Med mer enn 12.000 leger utdannet ved Universidad de Navarra, fortsetter det internasjonale nettverket av Alumni å vokse hvert år.  De utvikler sin medisinske karriere, i tillegg til i Spania, i Frankrike, Sverige, Tyskland, Belgia, Italia, Storbritannia, USA, Mexico, Brasil, Chile, Argentina eller Singapore.

Foto: Universidad de Navarra

Når det gjelder fritid, har universitetscampusen 113 hektar grønne områder, og er anerkjent som den største parken i byen. Vårt campus har mer enn 10 sentre og fakulteter fra forskjellige fagområder, og et museum for samtidskunst. I tillegg til alt dette, tilbyr det studentene en universitetsopplevelse med aktiviteter innen frivillige organisasjoner, studentklubber, teater, orkester og idrett av alle slag.  Skulle du være en meget aktiv idrettsutøver, finnes det et Sports Talent Program som gir støtte og hjelp slik at den aktuelle studenten kan kombinere sin akademiske og sportslige utvikling på den beste måte. 

Foto: Universidad de Navarra

Pamplona har mange fine tilbud, men ligger også slik  plassert at man kan oppsøke andre interesante steder i Spania og Frankrike.  Pamplona ligger fire timers kjøring fra  Madrid og Barcelona, ​​de to største byene i Spania.  En typisk fridag blir gjerne benyttet til å avlegge en dag i kystbyen San Sebastián i Baskerland, en by anerkjent over hele verden for sin gastronomi og sine strender.  San Sebastián ligger 45 minutter fra Pamplona med buss til en pris av € 7.  En annen kjent by i Spania som ligger under to timers kjøring med buss fra Pamplona, ​​er Bilbao hvor det berømte Guggenheim-museet av Frank Gehry ligger.

Bare noen få kilometer unna tilbyr Pamplona friluftsliv midt i en fantastisk natur, enten det er  fjell, skog, elver eller ørkenlandskap man vil oppleve.   Det er også flere skianlegg i regionen. 

Pamplona har flyplass (PNA) med direkteflygninger til Madrid, Barcelona eller Frankfurt.  Andre større flyplass muligheter i nærheten er Bilbao (BIO), Zaragoza (ZAZ), Madrid (MAD), eller Barcelona (BCN), hvor man kan ta buss eller tog til.