Studere medisin i Brno

Sør i Tsjekkia ligger Brno. Kjent som Tsjekkias studentby med en befolkning på det dobbelte av Trondheim.

Her kan du studere medisin på Masaryk Universitet. Det medisinske fakultetet består av et campus som samarbeider med fakultetssykehusene i byen. Campus Bohunice ble bygget i 2010, så det er flott og moderne. Sykehusene er spredt litt rundt i sentrum og består av alt fra flunkende nye avdelinger, til eldre avdelinger i mer sliten stand. Den utmerkede kollektivtransporten gjør det enkelt å komme seg til undervisningen i byen.

Masaryk Universitet har et stort internasjonalt miljø. Ved siden av omtrent 40 nordmenn fordelt på 6 trinn, finner man folk fra England, Israel, Japan, Spania og Tyskland, for å nevne noen. Dette bidrar til et spennende miljø. Mye av det sosiale blir arrangert av Masaryk International Medical Students Association (MIMSA). Det er en internasjonal studentorganisasjon som står for sosiale arrangementer, som fotball- og basketurneringer. I tillegg finnes ANSA.

Det internasjonale programmet varer i 6 år og er sidestilt med utdanningen i Norge. Undervisningen foregår på engelsk, og de fleste lærere og leger snakker godt engelsk. De første 4 årene har man i tillegg språkundervisning i tsjekkisk. Dette for å kunne kommunisere godt med pasientene.

De tre første årene kalles prekliniske, og de tre siste er kliniske. De to første årene er tungt teoretiske og foregår kun på campus. Hensikten er å lære alt om hvordan kroppen fungerer, før man lærer om hva som kan gå galt med den. Man starter med fag som biologi, fysikk, biokjemi, fysiologi, anatomi m.m. Kombinasjonen av veldig grunnleggende realfag, anatomi og kravene om dyp forståelse av dem, er tøff for mange. Man må investere mye tid i lesing, og har lite fritid de første årene. Mange må bruke ferier på å lese pensum.

På det tredje året lærer man om sykdom gjennom sykdomslære, mikrobiologi og patofysiologi. Man har også noe undervisning på sykehus.

Når fjerdeåret starter er man i den kliniske fasen på studiet. De fleste fagene blir undervist av leger på sykehuset. På femte- og sjetteåret er det undervisning på sykehusene, med fokus på kliniske ferdigheter som behandling og diagnostisering.

Brno er en flott studentby og Masaryk Universitetet er anerkjent. Byen er under utvikling og tiltrekker seg studenter og arbeidere som alle bidrar til et yrende gateliv med hyggelige restauranter, puber og mange arrangementer som konserter og festivaler.

I tillegg bor man midt i Europa med korte avstander til f.eks. Wien, Bratislava (ca. 130 km) og Praha (200 km).

Studiet er krevende, men er man motivert og klar for å legge ned en god innsats er man langt på vei for å bli lege.

Har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt!

Ta gjerne kontakt med oss!

Lurer du på noe mer eller ønsker å få nærmere innblikk ​i studiehverdagen? Ta kontakt og snakk med en av våre utenlandsstudenter!