Allmennlegeforeningen

Nyheter

Solstrandkurset 2022: åpent for påmelding

Nå er det klart for påmelding til årets Solstrandkurs mandag 30. mai til og med fredag 3. juni 2022. Tema i år er akuttmedisin og egenomsorg og stressregulering i en travel hverdag.

.
25. februar 2022
Bilde fra kurskomiteen 2021
Bilde fra kurskomiteen, tatt 2021

Mandag 30. og tirsdag 31. mai er det kurs i akuttmedisin
I et nært og omfattende samarbeid med Akuttmedisinsk avdeling ved Helse Bergen setter vi i sving et betydelig apparat, med stort fokus på praktisk trening. Halve tiden vil være plenumsforelesninger for å friske opp grunnleggende kunnskaper, få siste nytt innen faget, og forberede oss på praktisk akuttmedisinsk arbeid. Resten av tiden blir øving i små grupper i rullering på seks ulike stasjoner. Vi skal øve på å bli tryggere som lege på skadested og i møte med akutt syke pasienter. Vi skal drille håndgrep og algoritmer, praktiske prosedyrer og ledelse og samhandling. Etter gjennomført kurs håper vi at vi alle skal føle oss tryggere på oss selv når alarmen går. Vite at vi tør fordi vi vet hva vi skal gjøre. Kursmodellen har vi brukt og finpusset gjennom gjentatte kurs over mange år, og vi vet av erfaring at dette blir bra.

Onsdag 1. juni - fredag 3. juni er det kurs i egenomsorg og stressregulering i en travel hverdag
Kurset holdes av legene Audun Myskja og Hanne Solfrid Berg. Audun har jobbet som allmennlege i mange år og Hanne jobber fortsatt som allmennlege. De vet hvor skoen trykker i allmennpraksis. Audun Myskja har samlet verktøy til hverdagsmestring og prøvd dem ut på flere tusen mennesker, over flere tiår. Han har utviklet presise, enkle og virksomme mestringsmetoder. Myskja og Berg underviser og samarbeider om flere helseprosjekt, bl.a. prosjekt opp mot skoleelever og lærere, og Musikkbasert Miljøbehandling (MMB) innenfor eldreomsorgen, på oppdrag fra Helsedirektoratet, gjennom Nasjonalt Kompetansesenter for kultur, helse og omsorg. Begge har også erfaring innenfor meditasjon og Wim-Hof-metoden (pusteteknikk, mindset og kuldeeksponering). 

Audun og Hanne

Kursene holdes på vakre Solstrand, kåret til Norges beste hotell, og det i vårblomstringen i mai, så blir dette strålende. Mange kommer til Solstrandkursene uansett tema, fordi totalopplevelsen på Solstrand er en opplevelse.

Velkommen!  

Hilsen 
Alexander Geelmuyden, Tove Forthun, Stina Lind Monsen, Marit Berge Endresen, Rolf Martin Tande og Marit S. R. Skeie 

 

Kurskomite