Velkommen til Tønsberg våruka i Tønsberg

Osebergskipet

I hjertet av Vestfold finner du Tønsberg - Norges eldste by med flott skjærgård og kulturopplevelser. Rett utenfor Tønsberg, finner du de sjarmerende øyene Nøtterøy og Tjøme, samt Færder Nasjonalpark.

Dette legger rammene rundt årets Våruke. Det blir et innholdsrikt faglig program, samt spennende sosialt program. Vær med på å ro en kopi av Osebergskipet, opplev militærhistorie midt i skjærgårdens vakre øyer eller fly over øyene i en Dakota, et veteranfly som var med i invasjonen av Normandie.

Start dagen med løpeturer gjennom historiske steder eller med BodyArt, bevegelsestrening som balanserer styrke, fleksibilitet og mental konsentrasjon.

Nyt livet på brygga i Tønsberg med restauranter, konserter og uteliv.

Tønsberg er Norges eldste by, grunnlagt i vikingtiden. Det største vitne fra denne tiden er det verdensberømte Osebergskipet som ble funnet like nord for Tønsberg sentrum. I middelalderen var Tønsberg et maktsentrum. Tunsberghus, kirker og klostre og grevskapet har preget byen. Helt til 1671 var den Vestfolds eneste by. Ved siden av å være en handels- og sjøfartsby siden vikingtiden er Tønsberg kjent som hansabyen og hvalfangstbyen.

Slottsfjellet er et lite fjell i Tønsberg by i Vestfold med en høyde på 63 moh. Der finner man ruinene av en kirke og Tunsberghus festning fra middelalderen, samt Slottsfjellstårnet, byens landemerke, reist til Tønsbergs 1000-års-jubileum i 1888. Ved foten av fjellet ligger Slottsfjellsmuseet. Hvert år arrangeres Slottsfjellfestivalen og Middelalderfestivalen på Slottsfjellet.

I dag er Tønsberg en moderne by med et innholdsrikt bysentrum for shopping og brygga med restauranter og uteliv. Sykehuset i Vestfold ligger på gangavstand fra sentrum og ny og moderne legevakt åpner i mars i år.

Quality Hotel Tønsberg er et konferanse- og opplevelseshotell som forener det beste av luksus og tradisjon i koselige maritime omgivelser. Hotellets stab har lang erfaring med gjennomføring av store landsmøter, konferanser eller mindre sosiale samlinger.

Velkommen til Tønsberg!