2021

Legeforeningen støtter TV-aksjonen 2021

Legeforeningen gir 50 000 kroner til årets TV-aksjon som går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Aksjonen går av stabelen 24. oktober.
Samfunnspolitisk avdeling
22. oktober 2021
FOTO: TV-aksjonen
MOT BARNEEKTESKAP: Årets aksjon skal gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid. Foto: TV-aksjonen

– Vi er glade for å kunne bidra til dette viktige arbeidet. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Årets TV-aksjon skal gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, sier Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen. 

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for barns rettigheter. Plan driver langsiktig utviklingsarbeid i mer enn 50 land og samler inn penger i mer enn 20 land.

Med årets TV-aksjon er målet å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.  

Årets aksjon skal jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling, og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort. Barn skal få være barn, ikke brud.

Om TV-aksjonen

TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning. 7 000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer. TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker.