Marte Kvittum Tangen skal lede NFA i to nye år

I tillegg til valg av nytt styre var det også duket for prisdryss og en svært god nyhet for SKIL – Senter for kvalitet i legekontor.
Marte Kvittum Tangen
KLAR FOR TO NYE ÅR: Marte Kvittum Tangen ser fram til å ta fatt på arbeidet. Foto: Legeforeningen

Torsdag ble det klart at Marte Kvittum Tangen velges for to nye år som leder av Norsk forening for allmennmedisin (NFA).

- Tusen takk for tilliten! Sammen med det nye styret skal vi få til mye godt NFA-arbeid, sa Tangen etter at valget var et faktum.

Det nye NFA-styret for 2021-2023 er:

Leder: Marte Kvittum Tangen.
Nestleder: Torgeir Hoff Skavøy.

Styremedlemmer: Kjartan Olafsson, Ståle Sagabråten, Ingvild Vatten Alsnes, Elisabeth Stura, Christina Stangeland Fredheim

Varamedlemmer: 1. vara: Katrine Prydz 2. vara: Katrina Tibballs 3. vara: Øyvind Stople Sivertsen

SKIL får midler over statsbudsjettet

I sin åpningstale kunne Tangen annonsere at regjeringen legger midler på bordet for å finansiere SKIL:

- Det blir endelig en stabil og forutsigbar finansiering av SKIL med øremerket tilskudd på neste års statsbudsjett. Vi har hatt stødig drivkraft med generalsekretær Geir Riise og et godt forberedt sekretariat i ryggen.

Dette betyr at SKIL ikke lenger vil være avhengig av prosjektmidler, men kan utvikle seg som et fullverdig nasjonalt kvalitetssenter for allmennmedisin.

Prisdryss til fire vinnere

Siden prisutdelingene for 2019 ble utsatt, tok NFA det hele igjen ved å hedre både årets og fjorårets prisvinnere. Først ut var vinnerne av Skribentprisen, som deles ut til forfatteren av en tekst som har fremmet allmennmedisinsk fagutvikling og spredd kunnskap om faget.

Vinneren av Skribentprisen for 2019 er Peter Prydz, fastlege i Hammerfest. Juryen skriver i sin vurdering at han gjennom sitt virke har oppfylt Per Fugellis påbud om at "Du skal skrive ditt fag". Han mottar prisen for artikkelen Utkantkommuner og firkantkommuner, publisert i Doktor i Nord.

2020-prisen går til Henrik Vogt, fastlege i Oslo, som ifølge juryen har vist seg frem som en uredd skribent som tør å stille seg lagelig til for hogg. Vogt mottar prisen for Aftenposten-innlegget Nei, Justin Bieber har sannsynligvis ikke borreliose

Løvetann-prisen går til en person som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for allmennfaget, det være gjennom media, faglig, organisatorisk, praktisk eller teoretisk. Også her ble det delt ut to priser.

Vinneren av løvetannsprisen for 2019 er Knut Arne Wensaas, fastlege i Bergen kommune. Han får prisen som en anerkjennelse av hans langvarige innsats for allmennmedisin og allmennleger gjennom fagutvikling og forskning – og som tillitsvalgt.

Morten Munkvik stakk av med den siste prisen, Løvetann-prisen for 2020. Også Munkvik mottar prisen for den helhetlige innsatsen han har gjort for allmennlegefaget: "Noen gjør det gjennom verv og foreninger, mens denne legen har i tillegg funnet sine egne kanaler. Denne kollegaen har gjort en innsats for faget vårt – han er med på å gjøre oss mer stolte over identiteten vår som fastlege." skriver juryen i sin vurdering.

Se vedlegg nederst for presentasjon og beskrivelse av årets prisvinnere.