Ny podkast fra Norsk psykiatrisk forening

Denne uken lanserer Norsk psykiatrisk forening (Npf) podkasten "Psykiateren – folk, fag og forskning".
NPF
"Psykiateren" kommer med nye episoder hver torsdag

Psykiater og spesialrådgiver i Npf, Anne Kristine Bergem, forteller at podkasten retter seg mot egne medlemmer.

- Ønsket var å tilby noe til kollegaer i hele landet. Alt fra faglig påfyll, inspirasjon og etter hvert også drøfte aktuelle temaer, forteller hun.

Ti episoder i høst
Bergem er selv programleder i podkasten, og hver uke slippes en episode der hun prater med gjester i studio. På programmet står blant annet en episode med LIS i psykiatri og stipendiat Anders Malkomsen, som snakker om psykiatriens forventningskrise. Randi Rosenqvist gjester podkasten for å snakke om rettspsykiatri, og leder i Norsk psykiatrisk forening, Lars Lien, er også viet en episode.

- Jeg tror og håper podkasten kan vise frem mange av de dyktige fagpersonene og kollegaene vi har rundt i landet. Psykiatrien er ikke problemfri, men jeg vet at det også er mange psykiatere som elsker jobben sin og ville valgt det samme igjen. Det ønsker vi å få frem med denne podkasten, sier Bergem.

Fra og med torsdag 21. september vil det slippes ti episoder. Deretter er det planlagt ti episoder til, forteller Bergem.

-  Da kan vi bruke Psykiatriveka i mars 2024 til å evaluere podkasten og diskutere veien videre. Dersom podkasten blir etablert som et langvarig prosjekt, så håper jeg at vi kan legge opp til mer debatt og ta opp aktuelle tema underveis.

Ønsker innspill
Bergem har erfaring med podkast fra tidligere, noe som har kommet godt med nå når hun skulle bygge en podkast fra bunnen av.

- I 2015 var jeg såkalt huspsykiater i podkasten "Pia og psyken", der var jeg med i over 90 episoder. Ellers har jeg vært gjest i mange podkaster gjennom årenes løp, og i min bistilling ved Pårørendesenteret har jeg vært med å starte "Pårørendepraten". Det som kanskje har vært mest spennende nå er arbeidet med å treffe målgruppa, sier Bergem og legger til at hun regner med at det blir litt prøving og feiling i begynnelsen.

- Jeg håper på konstruktive tilbakemeldinger. Hvis lytterne har forslag til tema og gjester, er det bare å ta kontakt med oss i Norsk psykiatrisk forening, avslutter hun.

Du finner "Psykiateren" der du lytter til podkast.