Høstmøte 2022: Ingvard Wilhelmsen

Professor emeritus Ingvard Wilhelmsen ved Universitetet i Bergen er spesialist i indremedisin og psykiatri, holder åpningsforedrag på Radiologisk Høstmøte 2022.

Tittel: Livet er et usikkert prosjekt. Om våre holdninger til grubling og bekymring, usikkerhet og risiko, liv og død
bilde av Ingvard
Prof emeritus Ingvard Wilhelmsen. Foto: Line Møller

Sesjon: Åpning. Høstmøte onsdag 26. oktober kl 1000

Moderator: Audun Berstad, OUS

Rom: Agora 1+2, Clarion Hotel Oslo

Vrange tanker kan utløse en uro som tapper oss for all energi. Vi plages av tanker om hva andre mener om oss. Vi klarer ikke å slå oss til ro med at vi er friske selv om vi er undersøkt på alle bauger og kanter. Eller vi lever i konstant angst for at noe skal skje barna våre. Å leve er et usikkert prosjekt, det er mye vi ikke rår over. Men én ting kan vi faktisk lære oss å kontrollere: Hva vi tenker om livet vi lever, og hva vi har lyst til å bruke tid og krefter på.

Ingvard Wilhelmsen viser en vei ut av tankevirksomhet som bare skaper angst, uro og depresjon. Han bruker prinsipper fra kognitiv terapi og forklarer hvordan vi kan bryte den negative indre dialogen vi fører med oss selv. Han gir en presis beskrivelse av tanker som ikke er hensiktsmessige. Og han forklarer overbevisende hvordan destruktive tankemønstre kan endres.

Mer lesning:

Boken «Livet er et usikkert prosjekt» ble utgitt første gang i år 2000. Den har blitt en klassiker og har blitt lest av mange innen helsevesenet som ønsker innsikt i kognitive prinsipper, men først og fremst av de utallige som ønsker å gjøre noe med sine egne angstfylte tanker.