Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Nyheter

MedHum har fått nytt samarbeidsprosjekt for de neste to årene!

Etter en digital valgvake hvor medisinstudenter fra både inn- og utland fikk høre mer om finalistene kunne vinneren endelig kåres. Det var i år et rekordjevnt valg og over 750 Nmf-medlemmer brukte stemmeretten sin.
14. mars 2021
Unicef barn
Foto: MedHum

Unicef Norge og prosjektet «Sirkulær bruk av en av verdens største miljøtrusler – plast» gikk av med seieren. Prosjektet er et innovativt og bærekraftig prosjekt som skal sørge for at barn i Elfenbenkysten får tilgang til hygiene og sanitærforhold på skolene, rent vann og trygge oppvekstsvilkår. Prosjektet skal sikre kvinner lønnet arbeid, ved at de blir betalt for å plukke plast fra strendene. Dette gir familiene økt inntekt og levestandard, samtidig som strendene ryddes for miljø- og helsefarlig plast fra havet. Prosjektet legger også til rette for at barn og foreldre skal få opplæring i grunnleggende hygiene. Det vil til sammen gi stor helsegevinst i form av blant annet færre infeksjonssykdommer.

Elfenbenkysten ligger i Vest-Afrika, og har siden borgerkrigen i 2002 hatt mangel på utdannet helsepersonell. Halvparten av landets befolkning lever i avsidesliggende områder og er lokalt styrt gjennom et landsbystyre. Befolkningen er derfor avhengig av nye impulser og informasjon utenfra for å løfte egen helse og bygge opp strukturelle endringer, også lokalt.

Gjennom #DinSøppelMinHelse ønsker vi i MedHum å sette fokus på sammenhengen mellom miljø og helse ved å drive med kunnskapsformidling og innsamlingsaksjon. Vi gleder oss enormt mye til dette samarbeidet. Sammen kan vi gjøre en forskjell. Barna vinner – verden vinner – alle vinner!

Les mer om årets prosjekt her