Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Nyheter

100 permanente LIS1-stillinger!

01. oktober 2020
I statsbudsjettet for 2021 finansierer Regjeringen 100 nye permanente LIS1-stillinger! I vår kom den gledelige beskjeden om at det ble innført 100 midlertidige LIS1-stillinger for LIS1-opptaket våren 2020. Nmf og Legeforeningen har siden det jobbet iherdig for at de midlertidige stillingene skal videreføres som permanente LIS1-stillinger. Et langsiktig arbeid har endelig gitt resultater!

Verden venter – søk utveksling 2021/2022!

26. september 2020
Har du lyst til å bli kjent med et annet helsevesen? Prøve deg på forskning i utlandet? Bli kjent med klinikken tidligere på studiet? Da er utveksling noe for deg! Velg mellom klinisk, forsknings- eller preklinisk utveksling og oppdag verden. Søk via linkene nedenfor i perioden 1. oktober-1. november. Verden venter!

Utlysning for organisasjonskomite til FINO 2021

02. september 2020
FINO (Føderasjon av Internasjonal Nordisk Medisinstudent Organisasjon) er et nordisk medisinstudentmøte som skjer en gang i året. I 2021 har Norge æren av å være arrangør for dette møtet, og derfor trenger vi deg!

Poengsystem for LIS1-søknad

23. august 2020
Nmf har tatt kontakt med alle helseforetakene for å få et innsyn i hvordan LIS1-ansettelsene foregår. I denne artikkelen finner du en oppsummering av hva som anses som viktigst, samt hvordan prosessen foregår ved de ulike helseforetakene.

Still til valg – Valgmøtet 2020

27. juli 2020
Valgmøtet til Norsk medisinstudentforening avholdes 11.10.20 på Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Vi trenger DEG for å drive organisasjonen videre. I denne saken finner du det du trenger å vite for å stille til valg.

Arbeid utenfor St. Olavs høsten 2020

02. juli 2020
25. juni fikk medisinstudentene på NTNU beskjed om at de som har uketjeneste (IIAB og IICD) og praksis (IIIB) ved St. Olavs høsten 2020 skal følge retningslinjene som gjelder for ansatte i foretaket. Det innebærer at man ikke kan ha pasientrettet arbeid ved en annen helseinstitusjon. I en melding 2. juli fra studieadministrasjonen til KTVer fremkommer ytterligere presiseringer, som at det ikke legges opp til individuelle vurderinger og at bortfall av inntekt ikke skal kompenseres. Dette mener vi er urimelig.

Si ifra!

18. juni 2020
Koronapandemien har ført til avlyste eksamener, et utsatt OL og et samfunn som går på halv drift. På tross av dette kommer sommeren uansett. For norske helsearbeidere betyr dette en høyst fortjent hvil. Dermed er tiden også kommet for at medisinstudenter forlater bøkene for å ta sommerjobber rundt om i landet. I stillinger som alt fra pleieassistenter til legevikarer skal vi bidra til at de som trenger hjelp skal få det.

100 nye LIS1-stillinger!

29. mai 2020
29. mai kl. 14 la Regjeringen frem nye tiltak for norsk økonomi i forbindelse med koronakrisen. Vi har fått flere spørsmål angående etableringen av stillingene, ansettelsesprosess og fordeling av stillinger i helseforetakene, som du kan lese mer om her.

Covid-19: Eksamen, autorisasjon og lisens for studenter i utlandet

27. mai 2020
Flere av dere som studerer i utlandet har meldt ifra om at eksamener ved deres universitet kan bli utsatt grunnet Covid-19. Vi i Nmf forstår godt at det er utfordrende med slik uforutsigbarhet, spesielt for 5.- og 6.-årsstudenter som skal få henholdsvis studentlisens og legeautorisasjon til sommeren. Nmf har derfor hatt kontakt med Helsedirektoratet vedrørende to problemstillinger i lys av utsatte eksamener: Oppstart i LIS1 for 6.-årsstudentene og midlertidig studentlisens for 5.-årsstudentene.

Side 1 av 4