Norsk medisinstudentforening

Fagforening og interesseorganisasjon for studenter

Nyheter

Nmf markerer Verdens vaksinasjonsuke

Siden 2012 har WHO markert Verdens vaksinasjonsuke for å øke bevisstheten og immuniseringsgraden mot vaksineforebyggbare sykdommer over hele verden. Denne uken, 24.-30. april, arrangerer vi i Nmf foredrag og quiz om viktigheten av vaksiner, både før, under og etter covid-19.
23. april 2021
Vaksine
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vaksiner er en av de viktigste helseintervensjonene vi har, og årlig reddes millioner av liv takket være immunisering. Men hvordan utvikles vaksiner, og hvordan virker de? Mandag 26. april arrangerer vi foredrag for alle medisinstudenter på Zoom. Vi har med oss Gunnveig Grødeland, forsker ved Universitetet i Oslo, som tar oss gjennom vaksineteknologiens historie. Steinar Madsen, Fagdirektør i Legemiddelverket, kommer også for å snakke om godkjenning av vaksiner – et høyaktuelt tema. Det blir i tillegg en panelsamtale med Grødeland og Madsen om utfordringer knyttet til vaksineutvikling og vaksineteknologi, og vi håper på mange spennende spørsmål fra både arrangører og publikum.

Til tross for enorme fremskritt de siste 200 årene er det fremdeles mange som mangler tilgang på livsviktige vaksiner, deriblant 20 millioner barn. Under covid-19-pandemien har vi sett at livsviktige vaksinasjonsprogram verden over opplever ekstra utfordringer. Torsdag 29. april blir det webinar med Kyrre Lind, Global Helse-ansvarlig i UNICEF Norge, om global vaksinepolitikken. Lind skal snakke om rettferdig vaksinefordeling, COVAX-samarbeidet og andre problemstillinger innenfor global vaksinepolitikk. Hva skjer med øvrige vaksinasjonsprogram når vi står midt i en pandemi, og hvorfor sliter de? Hvordan løser vi «cold chain» utfordringen med vaksineleveranser til de aller mest rurale områdene i verden? Hvorfor er det så viktig å prioritere vaksiner til de med minst ressurser? Om du er interessert i global helse og like helserettigheter for alle, er dette et webinar å få med seg.

Vi avslutter vaksinasjonsuken med en quiz fredag 30. april. Her blir det en god blanding av spørsmål fra de to webinarene og fra de daglige dosene informasjon som deles på Nmf sin instagram i løpet av vaksinasjonsuken. Enten du ønsker å sitte med venner eller bli kjent med nye studenter fra andre byer, er dette en gylden mulighet til å få en hyggelig fredagskveld med litt faglig påfyll og muligheten til å vinne mange fine premier.