Studere medisin i Cork

Cork er en by som har travelhet og uteliv nesten på linje med en storby, men som tilbyr et sentralt byliv med masse sjarm. Fullt av kaféer, klubber, puber og gallerier innen kort distanse fra hverandre og studenter fra hele Irland og verden, der store deler av studentlivet er innen gangavstand er det en by som er lett å bli kjent med, men som man aldri går lei av.

Det er den nest største byen i Irland med 125.000 innbyggere, og idylliske River Lee deler seg rundt bykjernen før den renner ut.

Cork er fullt av historiske landemerker, som Shandon Bell’s, og lokale kulturfestivaler som Cork Jazz Festival. Buss og tog kan ta deg ut til nærliggende områder som Cobh (et av Titanics siste stoppesteder) og Killarney, som er fullt av pittoreske kirker, shopping, natur og historie.

Det er flere studentkomplekser knyttet til UCC, og boligprisene er generelt snillere enn i hovedstaden.

University College Cork (UCC)

UCC (bilde fra ucc.ie).

Som medisinstudent i Cork er dette universitetet du kommer til. Selve hovedbygningen er som tatt ut av Harry Potter, og medisinstudiet var et av de første studiene som ble tilbudt ved universitetet da det ble grunnlagt i 1845.

Rundt denne bygningen ligger det vakre «main campus», med det flotte Boole-biblioteket, studentbar og masse liv.

Som medisinstudent tilbringer du det meste av de 2 prekliniske årene dine i Brookfield og Western Gateway Building, to moderne bygninger omtrent 20 minutter gange fra sentrum og 10 minutter fra Main Campus.
 
På UCC får du prøve deg på anatomilabben fra allerede første uke, og allerede ditt andre studieår får du erfaringer fra utplassering på fastlegekontor.

Tredjeåret beveger du deg videre til å være delvis utplassert i de forskjellige sykehusene i Cork, hvor du tilbringer det meste av tiden de to siste årene. Du får også muligheten til å være utplassert i mindre sykehus rundt i Cork fylke.

UCC er kjent for å utdanne leger som har meget gode praktiske kunnskaper, og er perfekt for deg som vil ha en erfaring i et sterkt sammenknyttet miljø hvor universitetet følger godt opp etter studentene sine.