Høring - Pasientens prøvesvar i nasjonal kjernejournal mv. – endringer i pasientjournalloven

Avdeling for jus og arbeidsliv

02. november 2022

Høringsfrist 03.01.2023

Fristen er utløpt

Legeforeningen har fra Helse- og omsorgsdepartementet mottatt høring av forslag til endring i forskriftshjemmelen knyttet til nasjonal kjernejournal i pasientjournalloven § 13.

Departementet skriver i høringsbrevet at endingen skal klargjøre at flere opplysningstyper kan inkluderes i nasjonal kjernejournal, blant annet prøvesvar. Hensikten med forslaget er i første omgang å gjøre laboratorie- og radiologisvar lettere tilgjengelig for helsepersonell og innbyggerne.

I høringsnotatet omtales også velferdsteknologisk knutepunkt (VKP) som en felleskomponent som bør inngå i helsenettet , jf. pasientjournalloven § 8 andre ledd, bokstav a.

Departementet opplyser om at inkludering av laboratorie- og radiologisvar i kjernejournalen forutsetter også enkelte endringer i kjernejournalforskriften, herunder i reguleringen av lagringstid, men at dette vil bli sendt på separat høring senere.

 

Denne høringen skal behandles av Sentralstyret.

Les mer på siden til Helse- og omsorgsdepartementet her.

Dersom høringen virker relevant, bes det om at innspill sendes til Legeforeningen innen 3. januar 2023. Det bes om at innspillene lastes opp direkte på Legeforeningens nettsider.

Saksbehandler

Gjertrud Bøhn Mageli | Avdeling for jus og arbeidsliv