I legeforeningens rapport "Utredning av legespesialisters etterutdanning" fra 2013 ble konklusjonen at det bør innføres obligatorisk etterutdanning uten regodkjenning – avtalefestet og kombinert med krav til utdanningsinstitusjonene.
På bakgrunn av rapporten fra 2013 ble det besluttet å videreføre arbeidet med utforming av struktur, innhold og organisering av etterutdanning for leger med spesialistgodkjenning. Ny rapport fra 2016 "Etterutdanning for leger med spesialistgodkjenning" ble vedtatt av Legeforeningens landsstyret samme år.
Spesialister i allmennmedisin beholder sin spesialisttittel resten av livet. Krav om etterutdanning er per i dag knyttet til rett til tilleggstakst. Det heter altså ikke lenger resertifisering eller fornyelse av godkjenning i allmennmedisin.
LEIF har vært brukt til å planlegge etterutdanningen i sykehusspesialitetene og til spesialist- og etterutdanningen i allmennmedisin.
Helsedirektoratet har gått over til elektronisk søknadsskjema, og det er ikke lenger mulig å bruke dokumentasjonen fra LEIF i en søknad om spesialistgodkjenning i allmennmedisin. I det nye søknadsskjemaet i Altinn er det mulig å mellomlagre informasjon.
Ny spesialistforskrift ble vedtatt 8. desember 2016. I ny spesialitetsstruktur skal programmet Dossier benyttes i planlegging av utdanningsplaner.
LEIF er avviklet.
Union of European Medical Specialists (UEMS) – European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME).
Internasjonale kurs og kongresser, godkjennes bare som tellende for norsk etterutdanning når de er godkjent av UEMS-EACCME, den europeiske legespesialistforeningens akkrediteringsorgan. Dette skal sikre tilfredsstillende kvalitet. Legeforeningen er representert i akkrediteringsarbeidet både på overordnet og fagspesifikt nivå.
Hva synes du om denne siden? Gi oss tilbakemelding