Norsk forening for allmennmedisin

Nyheter

Antibiotikasentret for primærmedisin fikk Kvalitetspris for primærhelsetjenesten 2021

01. juni 2021
Årets kvalitetspris for primærhelsetjenesten er tildelt Antibiotikasenteret for primærmedisin, Universitetet i Oslo ved Sigurd Høye og Morten Lindbæk. Prisen ble overrakt under årets landsstyremøte. NFA gratulerer! Prisen skal stimulere leger til kvalitets- og pasientsikkerhetsarbeid og er på 50 000 kroner.

Årsmøtetale 2021

22. mai 2021
Kjære NFA medlemmer og gjester -   Vi har en fastlegekrise! Det er helt akutt, og nå er det vanskelig å beholde trua på at det vil komme løsninger tidsnok til å redde det som antagelig har vært den beste måten i verden å organisere «primary health care» på.  Både leder i Allmennlegeforeningen, Nils Kristian Klev, og president Marit Hermansen har høyt og tydelig   gjentatt: «Vi må stabilisere nå! Vi trenger flere fastleger – kortere lister og kortere arbeidstid – vi trenger penger nå!»

Gjør kloke valg: Unngå å bestille D-vitamin analyse hos personer uten økt risiko for D-vitaminmangel

21. mai 2021
– Denne tilrådinga har sin bakgrunn i at det har vore stor auke i rekvirering av vitamin D-analyser både i Norge og mange andre land dei siste åra, seier Steinar Hunskår, professor i allmennmedisin ved Universitetet i Bergen.

NCGP 2022

27. april 2021
The 22nd Nordic Congress of General Practice in Stavanger, Norway - 21st to 23rd June 2022. The Nordic Congress represents a unique opportunity for discussions and exchange of ideas and research, and for promoting general practice perspectives.

Allmennmedisinsk Forskningsutvalg utlyser: To samfunnsmedisinske ekstrastipend høsten 2021

12. april 2021
Stipendmidler for inntil 12 måneder, seks til hvert prosjekt, kan søkes av leger i allmenn- og samfunnsmedisin som vil gjennomføre et forskningsprosjekt med klar tilknytning til, og med samfunnsmedisinske aspekter, ved koronaepidemien i primærhelsetjenesten.

Allmennmedisinsk Forskningsutvalg (AFU) utlyser stipend våren 2022

12. april 2021
Stipendmidler for inntil 6 måneder kan søkes av leger i allmenn- og samfunnsmedisin som vil gjennomføre et forskningsprosjekt med klar tilknytning til primærhelsetjenesten eller som vil utforme undervisningsbidrag i allmenn- eller samfunnsmedisin.

Velkommen til NFAs digitale årsmøte 2021

09. april 2021
Norsk forening for allmennmedisins årsmøte avholdes elektronisk torsdag 29. april fra kl. 13.00-17.00.

ALIS: konvertering fra gammel til ny utdanningsordning?

06. april 2021
Det er nå kommet en veileder om anbefalt prosess for konvertering av ALIS fra gammel til ny utdanningsordning.

Hvem fortjener Løvetannprisen 2021?

24. februar 2021
Norsk forening for allmennmedisin skal i år dele ut Løvetannprisen under digitalt årsmøte 29. april. Ta en kikk på kriteriene under, og send forslag til en god kandidat. Dette er en fin mulighet til å fremheve en kollega som gjør en ekstra innsats!

Side 1 av 8