KURS
Utredning og behandling av lukt- og smaksforstyrrelser hos long COVID pasienter
Tidspunkt: Fredag 9. desember 2022, Kl. 9:00-12:00
Sted: Faculty Club, Det odontologiske fakultet, Geitmyrsveien 73, Oslo
Arrangør: Det odontologiske fakultet, UiO
Kursleder: Preet Bano Singh (Førsteamanuensis, Tannlege)
Kurspoeng: 3 timer
Kursavgift: kr 3900.-
Antall deltakere: Begrenset
Kurset er rettet mot fastleger, tannleger, ØNH-leger, og nevrologer.
Det er en stor andel COVID-19 pasienter som opplever tap av lukt og smak i forbindelse med infeksjonen. De fleste av pasientene får tilbake normal sanseopplevelse innen 1-2 uker, men det er ca. 15-20% som opplever vedvarende tap/forstyrrelse av lukt og smak samt brenning i munnen etter gjennomgått COVID-19.
Kurset vil gi en oversikt over epidemiologi, patogenese, diagnostikk, behandling og oppfølging hos denne pasientgruppen.
09:00 Registrering og servering av kaffe
09:15 – 09:20 Innledning
09:20 - 09:45 Anatomi og patogenese bak forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans
09:45 - 10:30 Klassifikasjon og utredning av forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans
10:30 – 11:00 Kaffe/te, frukt (30 min)
11:00 – 11:15 Behandling av forstyrrelser i lukt, smak, og berøringssans
11:15 – 11.45 Kasuspresentasjoner og diskusjon
11:45 – 12:00 Prøve diagnostiske tester (non-invasive) på hverandre
Oppsummering og avslutning