2023

Aktuelle saker

29. mars 2023

Helhetlig tilnærming

For psykiater Live Sanderud er det viktig å vite hvordan mennesker har det hjemme hos seg selv og i relasjonene sine for å vite hvordan hun best kan hjelpe dem.
22. mars 2023

«Du må ikke sove» - bokomtale ved Cecilie Arentz-Hansen

Det er alltid hyggelig å kunne anbefale en god bok til en venn eller en kollega. Når det kommer ut bøker som er av spesiell interesse for psykiatere, bidrar Npf gjerne med å spre anbefalingen. Først ut med lesetips til kolleger, er Cecilie Arentz-Hansen, som også selv er forfatter.
20. mars 2023

«Det er det tøffeste jeg har sett»

Når Nina Finstad, mangeårig rådgiver for Npf går ut i permisjon ved påsketider, er det Gard Paalgard Rønnow som skal ivareta hennes oppgaver. Han er allerede godt i gang med å bli kjent med foreningen, styret og arbeidet.
28. februar 2023

Ketaminbehandling, perinatalpsykiatri og samarbeid med ukrainske psykiatere

Årets første nyhetsbrev er skrevet under en kongress i Polen. Npf har så langt i år engasjert seg i et bredt spekter av psykiatrirelaterte temaer i inn- og utland. I årets første nyhetsbrev er noen av dem omtalt.
24. februar 2023

Henvisningspraksis i psykisk helsevern – bør vi tenke nytt?

Psykologforeningen, Norsk psykiatrisk forening og Legeforeningen ønsker velkommen til seminar om henvisningspraksis 23. mars 2023.
21. februar 2023

Svikt i samhandling og lovforståelse

Gjennom arbeidet med sin masteroppgave fant psykiater Ove Westgård at både helsevesenet og politiet har for liten kunnskap om det lovverket som gjelder for egen virksomhet, og samarbeidet mellom etatene er for dårlig.
16. februar 2023

Fremtiden for psykiatere i Norge

Torsdag 2. februar fikk helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol overlevert Helsepersonellkommisjonens utredning «Tid for handling. Personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste» På styrets sminar på Veka vil Npf se nærmere på hvilken betydning rapporten kan få for norske psykiatere.
06. februar 2023

Når behandling brått tar slutt

Det hender en sjelden gang at en avtalespesialist av ulike årsaker ikke lenger kan følge opp de pasienter som går i behandling hos spesialisten. Plutselig dødsfall, alvorlig sykdom eller tap av autorisasjon er eksempler. Hva skjer med pasientene?
03. februar 2023

Nettverk for interesserte i psykosomatikk

Inspirert av en nevrolog og en samfunnsmedisiner fra Finland, har utvalg for CL-psykiatri og psykosomatikk med Siv Elin Pignatiello i spissen startet opp månedlige nettverksmøter digitalt.

Side 1 av 9